Валери Симеонов поиска национализация на игрите на щастието

Валери Симеонов

Национализация на игрите на щастието поиска лидерът на НФСБ Валери Симеонов. С промени в Закона за хазарта той настоява всички лотарийни игри, с изключение на „томбола, бинго, кено и техните разновидности“ да се организират само и единствено от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“. Според него предприятието било създадено да „организира лотарийни игри, с приходите от които да финансира българския спорт“.

Според председателя на НФСБ действащата в момента уредба давала възможност и на други хазартни оператори да организират лотарийни игри, но без ангажименти за финансиране на спорта.

Симеонов настоява да се забрани и продажбата на талони за лотарийни игри в близост до учебните заведения. Според националиста лотарийните игри били виновни за създаване на хазартна зависимост у младите.

Измененията внесени от Симеонов с предвиждат в срок от три месеца след приемането им да се прекратят лицензите на всички лица, различни от Спортния тотализатор.

Печалбите следвало да се изплатят до 30.06.2021 г., или след сключване на договор за разсрочено изплащане до 31.12.2021 г.

В срок до 30 дни от влизане на закона в сила според Симеонов, организаторите с прекратен лиценз трябвало да учредят в „полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменна банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес