Варненец носи пета евротитла за щангите

Христо Христов

Варненският талант Христо Христов донесе последната, пета европейска титла за щангистите ни от европейското за юноши в Милано. В категория до 94 кг спортният талант на „Еврофутбол“ събра в двубоя 364 кг, със 7 кг повече от втория, холандеца Енцо Куворте. Националите приключиха с още пет сребърни медала в двубоя и общо 28 отличия. Спечелиха и втора квота за младежките олимпийски игри през септември. Така за форума в Буенос Айрес ще се избира между Христо Христов и Ангел Русев при младежите, а Галя Шатова и Мария-Магдалена Кирева ще си оспорват мястото при девойките.

Другите таланти на букмейкъра също бележат сериозни успехи. В спортната стрелба

Таня Звискова стана първа в Македония в дисциплината 40 изстрела на 10 м с въздушна пушка (416,5 т). Мария Йовкова пък дебютира като шампионка при жените в надпреварата по тенис на маса в Албена. Плувецът Петър Божилов триумфира в маратона „Археология“ край Бяла с дължина 2 км. А в басейна Иван Алмаджиев ликува на 50 м бътерфлай с личен рекорд – 24,85 мин на държавното първенство в София.

Впечатляващо се представи и гребецът Борис Йотов, който след европейската титла взе бронз от световното до 23 г. в скифа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт