Варненската писателката Красимира Кубарелова представи три романа пред столична публика

Снимки: Анита Иванова

Варненската писателка Красимира Кубарелова пристигна в София, за да представи три свои романа пред столична публика.

С широка усмивка тя сподели, че прави по-кратки истории, за да може в забързаното ежедневие читателите да ги прочитат по-бързо.

"Първо измислям заглавията, а след това и веселите случки, които винаги си ги взимам от реални събития в моя живот", сподели тя пред читатели в столична книжарница.

"Понеже съм много жизнен човек и не мога дълго време да седя на едно място, мога да кажа, че това ми е най-трудното нещо при писането. Особено на финала, когато трябва да завърша книгата и да отделя повече време да седя", довери още тя.

Писателката каза още, че обръща особено внимание на подбора на имената на персонажите в своите книги, като повечето са имена на хора, които тя лично познава и харесва по някакъв начин. 

Красимира загатна, че сега ще има повече време за писане, тъй като наскоро се е пенсионирала в Морска администрация - Варна. 

"Не се взимам насериозно. Аз наистина пиша за удоволствие и дори ми е неудобно, когато чувам ласкави думи за себе си", каза тя.

На последното представяне на книгите в родния й град Варна на опашка за автографи се събрали около 250 човека.

Разбира се, Красимира Кубарелова постави своя автограф върху книгите си и в София, където също събра известен брой читатели. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура