75-годишен мъж дари пенсията си на болницата в Чирпан

Българин отказа да си сложи маска в магазин във Виена и заплаши служители с отвертка, задържаха го

Отсрочват заеми до 3 или до 6 месеца Банките преценяват според досието на клиента

Шофьорът на камиона-ковчег от Есекс се призна за виновен

Путин с нови мерки за подпомагане на гражданите и бизнеса на Русия

Президентът Радев утвърди закона за актуализацията на държавния бюджет Указът за промените в Закона за извънредното положение ще бъде обнародван утре в "Държавен вестник"

За 15 дни вдигнаха на крака жена с COVID-19 39-годишна излекувана в Бургас

Рулетките без отложени налози

По-кратка пролетна ваканция за учениците, ще почиват от 17 до 20 април

Правосъдният министър Данаил Кирилов: 5 г. не проверяват системата за дела (обзор)

ЕК препоръчва несъществените пътувания до ЕС да останат ограничени до 15 май

300% ръст на онлайн покупки на фитнес уреди

Зайци с маски украсиха Смядово

Томислав Дончева: В момента се мисли за допълнителна подкрепа за малките предприятия

Стоян Мавродиев за поисканата му оставка: Премиерът е бил сериозно подведен от предоставените му анализи

Вдигнаха заплатите с 8,6%

Работодателите вдигнаха надниците на работниците си с 8,6% в рамките на година. Общите разходи на фирмите за един отработен час от наетите от тях хора нарастват с 8,9% през третото тримесечие на 2018 г. спрямо същия период на миналата, обявиха от НСИ. Увеличението в индустрията е с 9,6%, в услугите – с 6,8%, а в строителството – с 10%. Като специално е посочено, че работните заплати се увеличават с 8,6%, а другите разходи на работодателите за труд нарастват с 10,3%.

По икономически дейности най-висок ръст на общите разходи за труд през третото тримесечие на 2018 г. спрямо същия период на миналата година е регистриран в секторите “Култура, спорт и развлечения” – с 15,6%, “Образование” – с 14,8%, и “Хотелиерство и ресторантьорство” – с 13,7%.

Най-нисък ръст на общите разходи за труд е отчетен в секторите “Операции с недвижими имоти” – с 1,2%, “Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” – с 2,5%, и “Финансови и застрахователни дейности” – с 4,4%.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. ПРопагандата е уникална. Пълен фалш от страна на информационните източници. Е …… когато нещо се купува с пари резултата е налице…Очертаната картинка, че всичко върви по мед и масло е ясна но …блажени са вярващите..Реланоста е ясна управляват ни едни от най-некадъните хора, които изцяло лакействват на чужди интереси и нищо повече.
    Допускам, че здравомислещите хора оценяват това и те ще са тези, които трябва да изчистят тази помийна яма

  2. Руските тролове “Иванов” и “Янакиев” квичат от яд, че в Матушка заплатите се понижават а в България растат, чак си измислят инфлация 20% !?! Жална картинка ! Ако са истински българи защо не се радват, че на всички работещи заплатите в Б-я се вдигат с 8,6% !?!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.