Вдовицата на Бо Байдън за Хънтър Байдън: Започнах да взимам наркотици заради него

Хънтър Байдън може да съсипе кариерата на своя стар баща.

Вдовицата на брата на Хънтър Байдън - Бо Байдън, заяви пред съдебни заседатели в четвъртък, че "е потънала в срам", след като се пристрастила към крек по време на проблемната ѝ връзка с единствения оцелял син на президента.

В показания в процеса на Хънтър по обвиненията за притежание на оръжие, Хайли Байдън описа момента, в който е открила револвер и куршуми в отключената жабка на пикапа му през 2018 г. В паника тя изхвърлила оръжието, задвижвайки веригата от събития, които са довели до процеса срещу него.

„Изпаднах в паника и исках да се отърва от тях“, каза Хайли за пистолета и боеприпасите. „Не исках той да се нарани и не исках децата ми да ги намерят и да се наранят.“

54-годишният Хънтър е обвинен по три точки за покупката на пистолета през октомври 2018 г. Прокурорите твърдят, че той е излъгал за зависимостта си от наркотици, когато е попълнил формуляр за закупуване на револвер Colt Cobra в оръжеен магазин в Делауеър. Той заяви, че е невинен, твърдейки, че министерството на правосъдието се е поддало на натиска от страна на политическите опоненти на баща му.

Свидетелството на Хайли подчертава в какво лично изпитание се е превърнал процесът за Байдън и семейството му, отваряйки отново стари рани по-малко от пет месеца след изборите през 2024 г. Хайли беше омъжена за сина на Байдън, Бо, до смъртта му от рак на мозъка през 2015 г. Тя започва романтична връзка с Хънтър по-късно същата година, което задълбочава разривите в скърбящото семейство.

Тази връзка е в центъра както на защитата, така и на обвинението. В показанията си Хайли също така призна, че се е пристрастила към наркотици, след като Хънтър я запознал с крека.

„Кой те запозна с това?“, попита я Лео Уайз от прокуратурата. "Хънтър го направи", отвърна Хайли, цитирана от The Times.

В този момент Хънтър погледна към земята и обхвана лицето си с ръце.

„Беше ужасно преживяване, през което преминах и се срамувам, и съжалявам за този период от живота си“, добави Хали.

Прокурорите се стремят да докажат, че Хънтър съзнателно е излъгал за зависимостта си от наркотици, когато е купил пистолета. В съда бяха показани текстови съобщения между Хънтър и Хайли в деня след покупката, в които той казва, че е „чакал дилър на име Муки“.

Когато той не се появи на следващия ден, въпреки че му е изпращала непрестанно съобщения, Хънтър ѝ отговаря с думите: „Спях в кола, пушейки крек на 4-та улица и Родни.“

Защитата твърди, че Хънтър е лъгал Хайли, защото връзката им се влошавала и той не искал да я вижда. Водещият адвокат на Хънтър, Абе Лоуел, твърди, че Хънтър е отричал зависимостта във времето, когато е купил оръжието, защото току що се е върнал в Делауеър от друг престой в рехабилитация в Калифорния.

На съда беше показана поредица от съобщения, в които Хайли умолява Хънтър да потърси помощ. Тя заяви, че е спряла да употребява наркотици през август 2018 г., но Хънтър е продължил да пуши крек и да пие много.

„Знаете ли какво причинява зависимостта ти на всички нас?“, пише тя в съобщение.

„Просто искам да ти помогна да изтрезнееш“, гласи друго. "Страхувам се, че ще умреш."

Попитана какво има предвид, Хайли призна, че се опасява, Хънтър да не умре от свръхдоза или самоубийство.

Тя каза, че редовно е претърсвала колите на Хънтър за наркотици в опит да го спре да ги използва. Така намерила револвера в 11 дни след покупката. След това го изхвърлила в кофа пред магазин за хранителни стоки.

„Бях толкова объркана. Сега осъзнавам, че това беше глупава идея, но бях в паника“, каза тя.

Когато Хънтър открива, че пистолетът липсва, той ѝ изпраща съобщение в ярост. "Луда ли си?", гласи то. Синът на президента ѝ нарежда да вземе оръжието. Видеозапис от охраната показва как Хайли се връща в магазина и претърсва кошчето в паника. Междувременно обаче мъж, търсещ рециклируеми материали, открива пистолета и го предава в полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка