Вдъхновени от ТикТок, двама непълнолетни срязаха гумите на 24 коли в Шумен

Снимка: Архив

Две непълнолетни момчета на 16 и 17 години, от шуменските села Габрица и Борци, са задържани за срязване на автомобилни гуми на различни места в Шумен. Двамата са извършили посегателства върху общо 24 коли, изяснили са полицаи.

Работата по случая започнала в началото на миналата седмица, когато постъпили сигнали за срязани гуми на "Фолксваген Лупо", паркиран на ул. "Съединение" и на "Рено" от ул. "Добруджа". Последвал сигнал и в неделя късно вечерта, че с нож са срязани две гуми на леки коли "Линкълн" и "Субару", които били паркирани в централната част на града. Гражданин подал сигнал, че вижда двама със съмнително поведение и екип на РУ-Шумен веднага предприел действия да ги залови. Двете момчета са открити близо до заведение. В единия бил намерен нож, а оръжието на другия е открито до един от поразените автомобили.

От полицията съобщават, че се установява съпричастността им към общо 24 деяния от този вид. Учениците направили самопризнания и обяснили, че са гледали клипове в ТикТок, които ги вдъхновили да предприемат предизвикателствата. Повдигнати са им обвинения и работата по документиране на престъпленията продължава под надзора на Районна прокуратура-Шумен.

Двете момчета учат в шуменско училище, а в града били на квартира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони