Великден дава ранен старт на лятото във Варна

Алеите в курорта Златни пясъци ще се оживят още в началото на май, когато отварят хотелите на първа линия. Заради горещините морската вода се топли бързо и се очаква през юни вече да става за къпане.   

Морски хотели предлагат евтини ваканции до средата на юни

Великден ще даде ранен старт на лятото в курортите край Варна. Тогава ще отворят сезонните хотели на първа линия на Златни пясъци. Висококатегорийните бази с басейни и СПА-центрове там и в Св. св. Константин и Елена са запълнени за празниците в началото на май. Резервациите са предимно от румънци и малко от българи. След това хотелите няма да затварят, като предлагат оферти с 30-40% по-ниски цени спрямо пиковите летни месеци, а до средата на юни туристи ще започнат да приемат и обектите на трета линия, съобщи пред "Труд news" проф. Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара. 

Според него, ако няма форсмажорни обстоятелства, тази година има шанс да бъдат достигнати нивата от силната 2019 г. Опразнените от руснаци, а вече и от израелци ниши ще бъдат запълнени с повече туристи от съседни държави и от Централна Европа, основно от Полша. На север се очакват и скандинавски гости. Повече ще са и немците, но позициите ни на този ключов пазар няма да бъдат напълно възстановени заради липсата на достатъчно чартъри. „Интерес от страна на германските туристи към нашето Черноморие има, но авиокомпаниите още не са се възстановили след пандемията. Нямат достатъчно пилоти и предпочитат да обслужват линии до дестинации с по-дълъг сезон”, коментира проф. Маринов.

По думите му програмата на МТ за промоция на черноморските общини е дала положителен ефект и кооперирането между местните власти и туроператорите е правилният път за привличане на повече гости не само край морето, а и в цялата страна.     

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм