Великобритания засилва борбата срещу тероризма на фона на пореден разкрит заговор за нападение

От март месец са осуетени 8 планирани атаки

Великобритания засилва борбата срещу тероризма на фона на пореден разкрит заговор за терористично нападение, предаде БНР.

Британският министър, отговарящ за сигурността, Бен Уолъс заяви, че от март месец насам, когато бе извършено нападението пред парламента в Уестминстър, към днешна дата са осуетени 8 терористични заговора, един от които е разкрит съвсем наскоро. На фона на наближаващите Коледни празници британските сили за сигурност са в повишена готовност и следят всички възможни канали, които могат да им предоставят повече информация за готвени нападения. Водят се около 600 разследвания, включващи 3 000 души и други 20 000, които представляват загриженост, заяви Бен Уолъс.

Министърът посочи, че въпреки че „Ислямска държава“ е понесла сериозни загуби в Сирия и Ирак, организацията продължава да е най-голямата заплаха и с голям потенциал да вдъхновява кадри за терористични нападения на местна почва. Бен Уолъс наблегна и на новото предизвикателство, което представлява умелото използване от терористите на интернет и социалните мрежи.

Коментари

Задължително поле