Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за денонощие

Великобритания регистрира днес нов рекорден прираст на смъртните случаи от новия коронавирус за едно денонощие - 938 - с което починалите заразени в страната вече надхвърли 7000, предаде ДПА.

Според съобщение на здравното министерство броят на потвърдените случаи със зараза наближава 61 хиляди при направени тестове на 282 хиляди човека.

Правителствени експерти обаче предполагат, че още стотици хиляди хора са носители на вируса. Изследователи в САЩ предричат, че във Великобритания ще бъде европейската страна с най-много смъртни случаи от заболяването Ковид-19, причинено от коронавируса, отбелязва ДПА.

Медицинският директор на британската Национална здравна служба Стивън Поуис каза, че има признаци на стабилизиране на броя на заразените и хоспитализираните в кралството, предаде Асошиейтед прес.

Британският премиер Борис Джонсън остава в интензивното отделение на болницата "Сейнт Томас", но състоянието му се подобрява и той вече седи в леглото, съобщи министърът на финансите Риши Сунак, цитиран от АП.

Коментари

Задължително поле