Повече пари за винени проекти след 2020 г.

„Хидрострой“ с акт за нарушение заради почистването на коритото на река Вит край Боаза

Обявиха извънредно положение на Тасос и в Кавала

Купуваме половината от виното, което пием Намалява производството на бутилки със защитено наименование за произход

Европарламентът оцени „изцяло положително“ изслушването на Мария Габриел Италия иска тя да отговаря и за културата

На ход е родният фен

Лекар от Свищов предложи брак на съученичка в юбилеен школски алманах Книгата „55 + вдъхновяващи истории“ е издадена за 55-годишнината на СУ „Николай Катранов“ в крайдунавския град

Президентът Радев се срещна с посланика на Великобритания Ема Хопкинс

Стево Пендаровски в Белград: ЕС не трябва да изоставя Западните Балкани

Асоциацията на прокурорите: Недопустимо е съдии да осъществяват натиск в процедурата за избор на главен прокурор

Румънски ученици правят възстановка на Освобождението

Путин обезпокоен от космическото въоръжаване на НАТО

Виктор Орбан: „Фидес“ може да напусне ЕНП

Министър Кирилов: Няма правен мотив кандидатурата на Гешев да се прати към Конституционния съд

23-годишен мъж от Северна Ирландия арестуван във връзка с камиона-ковчег в Есекс

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Зам.-председателят на парламента и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки е невинен по обвиненията в изнудване и заплахи за увреждане на имуществото на наемателя на пицария „Ред Хот“ Асен Миланов. Това постанови състав на Варненския окръжен съд с председател Яна Панева, който оправда и съпроцесницата на Марешки – бизнесдамата Красимира Колева.

Присъдата на първа инстанция бе произнесена след проточил се над 4 г. процес, в който няколко пъти бе сменян съдебния състав и веднъж делото тръгна отново от нулата. Марешки и Колева бяха обвинени от Окръжната прокуратура, че от 9 до 16 ноември 2014 г. са опитали да принудят Асен Миланов да им плаща за наетото от него заведение 10 000 лв. наем месечно, вместо на бившия съпруг на Колева, с когото имал договорни отношения. След като Миланов отказал, те го засипали с проверки, спрели му неправомерно тока и направили опит да съборят част от пицарията.

За имуществените щети Миланов претендираше за 14 838 лв., а за претърпеният тормоз искът му бе за 40 000 лв. Съдът не уважи и двата.

Определението доведе до бурна реакция на препълнилите залата приятели на Миланов. Още в коридора на съдебната палата те вдигнаха плакати и започнаха да викат „Мафия“, „Жалки сте“ и „Продажници“.

„Варненската съдебна система се оказа най-корумпираната. Продали са се за жълти стотинки. Ще обжалвам“, каза пред „Труд“ Асен Миланов.

Протест ще има и от страна на прокуратурата, заяви и.д. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров. „Уверени сме в нашата теза и ще опитаме да я отстоим на втора инстанция, защото тя почива на събраните по делото доказателства“, категоричен бе той.

„Майка ми от малък ме е възпитавала, че правдата и доброто в крайна сметка винаги побеждават. Вярата ми в това бе малко разколебана при сблъсъка ми с прокурор Виолета Радева, но се радвам, че това, на което са ме учили цял живот родителите ми се оказа истина“, лаконичен бе Веселин Марешки. Той дълго остана в съдебната палата, тъй като навън над 50 близки на ищеца Асен Миланов направиха импровизиран митинг и скандираха бурно „Оставка“, „Няма правосъдие“, „Мафия“.

Ако магистратите от Апелативния съд признаят Марешки и Колева за виновни, те могат да бъдат наказани с от 5 до 15 г. лишаване от свобода и глоба от 5000 до 10 000 лв. Първоначално Марешки бе подведен под отговорност и за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов, който отнесе юмрук при опит да защити Асен Миланов.

Наказателното производство в тази му част обаче е било прекратено още през юни, след като е изтекъл абсолютния давностен срок за този вид престъпление, уточниха от пресслужбата на съда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.