Вечната женска пролет е с дъх на лимони

Д-р Андреа Малвини и д-р Карло Микелини намериха формулата на трайната младост.

Двама влюбени италианци разкриха тайната на подмладяването

Повяхването на кожата и старческите петна са неизбежни, дори и скалпелът на светилата в пластичната хирургия е безсилен пред упоритото им и неотстъпчивото нашествие.

Това е вярно, не е задължително, казват младите италиански биохимици Андреа Малвини и Карло Микелини. Те бяха за два дни у нас, за да представят едно тяхно изобретение, доказващо, че само смъртта е неизбежна, а белезите на възрастта могат да се преодолеят.

Изобретението им - микстура с цвят на лимончело и лек дъх на лимони е достъпно вече в различни държави. То очарова милиони жени по света, а постепенно, дискретно и тайно се настанява и сред дерматологичните процедури, предпочитани от мъжете. То превръща авторите му Малвини и Микелини в звезди още преди да са навършили трийсет години.

“Не става въпрос за чудо, а за киселина и растителни екстрати в определени дози, които действат чудотворно на вид - в две фази, като едновременно ревитализират, активират метаболизма, ексфолират и биостимулират кожата на лицето и на цялото тяло”, казва Малвини. А Микелини добавя накратко, че ефектът на бързо, безболезнено и трайно подмладяване се получава без убождане с инжекция и без възстановителен период, ще рече - за него няма нужда така, както след пластична операция, да се криеш бинтован от хората.

Доказателството е, че фотомоделите прилагат този метод за блестящ външен вид непосредствено преди фотосесии. То се видя и наживо у нас: през двата дни, докато италианските учени бяха у нас, десетки дами се довериха на грижливите им ръце и засияха само за броени минути. В първия ден, на парти, което мина под знака на пролетта, лимонената свежест, италианските канцонети и типичната италианска еуфория, първи опитаха въздействието на препарата известни светски журналисти и звезди от поп сцената. Във втория ден по време на научна демострация шампионът по бодибилдинг и лека атлетика за ветерани Мерлин Арно стана модел за “биоревитализирането” на тяло. А с лицето на издателката Жана Иванова бе открит сезона на възможната и в зряла възраст пролет.

Изобретението хрумнало на италианците, след дълга изследователска работа върху формула с различни комбинации от киселини, витамини С, В2, глицин и растителни масла. Нарекли го RePeelCl3. Скучно име...Но бързо сензация за козметолози и филмови звезди. А никой от двамата младежи не бил и сънувал, че е възможно усърдната им научна дейност да се превърне доходоносен бизнес. Те, от една страна, съвсем приличат на връстниците си - вярват в приятелството си, влюбени са в две красиви жени, увличат се от риболов и баскетбол...Но от друга страна, са различни - защото са решени твърдо да намерят отговора на познатия вечен въпрос - как да останем завинаги в пролетта на живота.

Питам двамата млади изобретатели, какви са съветите им към нас, потребителите на техния продукт? Как да съхраним по естествено път свежестта и младостта на най-големия орган.

Питам доктор Малвини:

“Какъв е съветът ви към потребителите на вашия продукт, как по естествен път да съхранят и младостта на духа си?”

Той отговаря:

“Да бъдат в хармония със своето тяло и ум, да се грижат за красотата си, но да не стигат дотам, че да заличават някои дефекти, които правят личната им хубост уникална. Съветвам също така действието на препарата да се надгражда с прости методи - да се спортува и да се живее природосъобразно.”

Двамата с Андреа Малвенти завършили химия в университета в Пиза и започнали заедно работа в голямата фармация. Малвенти е Финансовият ум на тандема - той е човекът, който се грижи за маркетинга, дистрибуцията и имиджа на своята компания, която приятелите създават, след като се разделят с фармацевтичната кампания, където се трудят по-рано. Той е двуметров гигант, с очила и елегантен костюм, а от три месеца е щастлив баща на малкия Алесандро. Разсъждава така:

“Жената е сама по себе си тайна. Тя държи разковничето за своята уникалност и красота. Важна е синергията между ума и тялото, между вътрешния и външния баланс. Нея трябва да я търси всеки от нас. Външната красота е само част от това. Помислете за пеперудата. Първоначално тя е гъсеница, но по пътя си в живота се превръща в нещо красиво...”

И Андреа, и Карло са високи и атлетични господа. Мъжествени са и на вид и по характер, макар да твърдят, че тяхната мисия е дълговечната женска красота. Прекарват отпуските и уикендите си заедно - играят баскетбол, плават с яхта и ловят риба.

“Факт е - казва тяхна близка приятелка - че те нямат и трийсет години, но са вече богати, пътуващи по целия свят и обожавани от жените...А защо не и от мъжете? И при мъжете ефектът от техния препарат е отличен, особено при наличието на белези и тежки дермални проблеми...”

“Моят съвет е, ако искате да имате добър външен вид и хубава кожа, да водите здравословен, балансиран живот, да се храните добре, да спортувате...Тия неща помагат и на ума, а той е неразривно свързан хубостта - казва Анреа.

За Карло рецептата е - здравословно хранене, спорт, забавления, време за себе си и разбира се BioRePee.

Какво казват експертите?

Хората, които следят за външността си и се стараят да забавят темповете на стареене на лицата и телата си, са запознати най-добре с биоревитализацията - инжектиране с хилуронова киселина. Тези, които я прилагат редовно, твърдят, че нито една друга дерматологична процедура не дава такъв добър ефект на влажност, здравина и сияние на кожата. Но има и други, които се отнасят към биоревитализацията с резерви най-вече, защото се боят от инжекциите.

За тези пациенти докторите на фармацевтичните науки Малвини и Микелини имат добра новина: техният BioRePeelCl3, разработен в компанията им МЕD Esthetics, е биоревитализация с пилингов ефект (олющване на кожата, което носи мекота и тонус) но - забележете - без убождане.

Двамата италиански учени са получили чудодейна смес - желе - на базата на трихлороцетна киселина и вдъхващи живот витамини и етерични масла. Чудодейното желе се нанася върху кожата, престоява минути и се измива. След това с очевидно придобитото сияние, жената поема по личните си или професионални дела. Никакво подпухване или олющване не издава процедурата. После кожата едва видимо и постепенно се излющва и сиянието от ден на ден се засилва.

Поканените на демонстрацията козметолози и обикновени ценители на красотата видяха как двамата фармацевти разклащат ампулата с жълто-зеленото чудо, докато светне в лайм и после го нанасят грижовно с дългите си пръсти на проблемните зони по кожата на доброволците. След минути изтриват остатъка, нанасят слънцезащитна емулсия и пускат дамите да греят навън с придобитото пред огледалото самочувствие. Това е всичко. Процедурите на лицето, шията, деколтето и др. се препоръчват поне веднъж годишно - на 4 сесии през 7 дни, които траят общо петнайсетина минути. Подмладяващият ефект е видим.

“Ако искате вярвайте - казва Малвини - но аз съм свидетел как подобреното самочувствие промени из основи живота на много жени.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве