Вещо лице откри симпатично мастило на 202 бюлетини от изборите в Хаджидимово

Вещо лице, назначено от Административен съд-Благоевград, откри следи от симпатично мастило на бюлетини от изборите в Хаджидимово. Магистратите приеха експертизата на отчетените като недействителни бюлетини, по които при оглед в съдебна зала беше констатирано наличие на следи от химикал.

Експертизата бе допусната в шест секции на територията на община Хаджидимово след сигнал за използвано симпатично мастило.

„В отделни квадратчета и кръгчета в бюлетината за общински съветници, вещото лице е констатирало следи от движението на пишещия прибор. Мастилото е изчезнало“, това се посочва в експертизата на вещото лице. На база извършената експертиза е възпроизведен вота на избирателя, отразен върху 202 бюлетини от общо отделените като „неличащи“.

Съдът счете за необходимо специалист да се произнесе дали констатираните от вещото лице 202 бюлетини с възпроизведен вот на избирателя имат значение за определяне на избирателната квота за общински съветници в община Хаджидимово.

Съдебно-математическата експертиза трябва да установи и дали настъпват промени в поименния състав на общинския съвет, на база възпроизведения вот с преференции.

Съдът не допусна искането на оспорващите изборите за общински съветници за оглед, проверка и преброяване на недействителните бюлетини във всички останали тринадесет секции в община Хаджидимово. Предстои следващо заседание.

Коментари

Задължително поле