Видин е домакин за седми път на фестивала „Здравей, Здраве!“

Снимка: Ирена Данаилова

Дунавският град е домакин за седми път на фестивала „Здравей, Здраве“ и тази година той се провежда под мотото  „Нека всеки да види себе си като храм Божий". 

В програма на фестивала са включени поредици от лекции, беседи и семинари на различни теми свързани с духовното здраве, с родовата карма, с астрологията, с различните видове зависимости, които се превръщат в голям бич за обществото ни.

Посланията на лекторите по различните теми могат да се обобщят като  едно истинско пътуване към  личността, където  всеки може да преоткрие себе си и своя истински щастлив живот.

Част от фестивала е и организирания базар  на различни здравословни продукти и храни, книги на здравна тематика и различни предмети. 

Лекциите и базарът се провеждат в  Културен център „Жул Паскин“, а тематичните ателиета и работилници - в центъра за личностно развитие „Свободата да съм“. В рамките на фестивала ще бъде представена  ученическата пиеса „ХАРдИ Потър и тайният дар“ – постановка на театралното студио при ГПЧЕ „Й. Радичков“ във Видин.

Фестивалът „Здравей, Здраве!“ се организира със съдействието на Община Видин, доброволци и съмишленици.

Борислава Борисова, заместник-кмет на община Видин по хуманитарни дейности и социална политика откри седмото издание на фестивала „Здравей, Здраве”, който тази година се провежда в рамките на два дни – 28 и 29 септември.

В приветствието при откриването му тя заяви, че неслучайно той се провежда в Културен център „Жул Паскин”, в съзвучие с мотото на фестивала. По този начин заявяваме нашата толерантност и уважение към хората от различните религии. И тази година събитието ще постигне своята цел – популяризиране на здравословния начин на живот и духовното израстване на човека.

Организатор на фестивала е Лидия Каменова, която поздрави всички присъстващи и подчерта значението на баланса между материалното и духовното в човешкото битие. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони