Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" в сряда, 30 май 2018

Червен картон за здравната карта от общините и лекарите

02-1Кабинетът прие документа. Чрез НЗК се планират на териториален принцип потребностите от медицинска помощ. Стигаме до спешните центрове по-бързо.

 

 

 

 

Висшите училища по изкуствата трябва да имат фиксиран бюджет

12-hudojestvena-akdemiqПриносът им не е константна величина и не е резултат от техния относителен мащаб, а от определящата им роля за изграждането и развитието на съвременната българска култура - статия на проф. Николай Драчев, ректор на Националната художествена академия, от дискусията на "Труд" - "Висшето образование - проблеми и перспективи".

 

 

 

Необходима е нова дългосрочна стратегия за развитие на висшето образование

12-%d0%b2%d0%b8%d1%81%d1%88%d0%b5-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%beКакто са ясни констатациите за изминалите 30 години, така ни е нужен ясен ориентир, конкретни цели и точно дефинирани средства за реализацията им през следващите 30 г. - статия на проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов, ректор на Висшето строително училище „Любен Каравелов“, от дискусията на "Труд" - "Висшето образование - проблеми и перспективи".

 

Иска ли еврозоната България или не?

08-1Страната ни изпълнява критериите вече доста години и неприемането й създава усещане за безпринципност - коментар на Кузман Илиев.

 

 

 

Всички искаме правила, но никой не иска да го засягат

01-01-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d0%be%d0%b2Желанието ни е да намалим рекламата, която ни атакува отвсякъде, казва главният архитект на София Здравко Здравков в интервю за "Труд".

 

 

 

 

Руската рецепта за война и спорт

09-1-kutiВсе повече сигнали се появяват за очаквана провокация в Донбас по време на Световното по футбол. Москва няма интерес от участие в нови битки, засега - анализ на Емил Спахийски.

 

 

 

 

 

 

Абониран за успеха

32-1Силует на Славиша Йоканович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България