Вижте акцентите от броя на "Труд" в четвъртък, 17 май 2018

Хималаите - смърт и слава

Спря спасителната акция за Боян Петров

Пионерът Джордж Малори бе намерен 75 години след смъртта си

03-1

Бог да прости, Боян! Думите са на неговия приятел Кирил Петков от Хималаите. Спасителната мисия за Боян Петров приключи безуспешно. Българският алпинист го няма. Планината го прибра окончателно. Освен ако не стане чудо на чудесата и един прекрасен ден отново Боян не се появи с усмивката си. Едва ли...

 

Председателят на ЕНП Жозеф Дол в резиденция „Бояна”:

Европредседателството ви е голям успех за ЕС

04-01

Българският премиер Бойко Борисов може да помогне на ЕС за приобщаването на Западните Балкани, защото никой не познава региона по-добре от него. Това заяви председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол преди началото на срещата на десните лидери от страните-членки на ЕС, с участието на представителите от държавите на Западните Балкани.

 

Нови оръжия

за 3,3 млрд. лева

Дадоха старт на проектите за модернизация на войската

06-1

Кабинетът предлага на парламента да одобри инвестиционни разходи за превъоръжаване на армията на стойност почти 3,3 млд. лв. Вчера на редовното заседание министрите приеха проекти за придобиване на нов тип изтребители за родните ВВС и на закупуване на съвременни бойни бронирани машини за Сухопътните войски.

 

Хванаха общинарка с 15 000 лв. подкуп

09-1

Лилия Геринска, шеф на дирекция, която се занимавала с обществени поръчки в район “Подуяне”, бе спипана с 15 000 лв. подкуп. Тя била задържана във вторник вечерта в кв. “Овча купел” по време на предаване на парите, които поискала от участник в търга за саниране на жилищен блок. Банкнотите не са били белязани, обясниха вчера шефът на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Кабинетът поиска рестарт на АЕЦ „Белене“

14-1

Правителството отмени мораториума върху строителството на АЕЦ “Белене”. Предложението беше внесено от министъра на енергетиката Теменужка Петкова и предстои да бъде одобрено от Народното събрание.

Проектът АЕЦ “Белене” или ще бъде реализиран като пазарен, или няма да бъде реализиран, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

 

Ванче Михайлов умря в ръцете ми

вида боева попова

Интервю с Вида Боева-Попова - секретарката на Иван/Ванчe Михайлов

 

 

 

 

Европа – САЩ: “Единство” на различията

11-kuti

Високомерно и пренебрежително е отношението на Вашингтон към европейските съюзници - анализ на доц. д-р Йордан Величков

 

 

 

130 000 от властта си казват всичко до 8 юни

10-1

Декларациите за имоти и интереси са спирачки пред корупцията - коментар на Николай Николов, доктор по право

 

 

 

Данък от 10% за доходи от реклами

в интернет

данъци

Данъчен консулт "Труд"

 

 

 

 

 

Коментари

Задължително поле