Вижте какво се случи на вътрешния министър, като попита хората доволни ли са от КАТ-София (СНИМКИ)

Внезапна проверка в КАТ–Пътна полиция при СДВР направи министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той бе придружен от зам.-министър Стефан Балабанов. Поводът за посещението бе сигнал на гражданин за бавно административно обслужване, съобщиха от МВР. На място вътрешният министър разговаря с граждани, които в този момент изчакваха реда си, за да чуе тяхното мнение и препоръки към столичния КАТ.

Министър Радев се запозна с организацията на работа на гишетата на Столичната пътна полиция. По техни данни, през последните дни се е увеличил броят на моторните превозни средства, за които се изисква регистрация. Приблизително на ден са около 1200-1400, което създава струпване на повече автомобили и отделяне на повече време те да бъдат регистрирани.

Вътрешният министър и неговият заместник обходиха сградата и салоните за обслужване, за да се запознаят и с материално – техническата база, при която работят служителите и чакат гражданите. Те установиха редица проблеми, за отстраняването на които ще се търсят бързи решения от професионалното ръководство.

В столичната Пътна полиция вътрешният министър установи, че опашките наистина са дълги. Той говори с хората "лично един по един", като според част от тях все пак има организация.

Радев изрази учудване от липсата на климатици в едната сграда. "Вътре ще се издушат хората, опашки без климатици, въздух няма", коментира той и нареди да се сложат климатици веднага и да се подобри организацията - чрез преместване на полицаи и служители от другаде, обявяване на конкурс или увеличаване на заплатите им.

"Една жена от 3 ч. сутринта чака. Ами, освен че чака и си губи времето, тя в момента не работи, а ни изкарва заплатите на нас - държавните служители", заяви Валентин Радев.

Коментари

Задължително поле