Вижте как са преправяни брутално сгрешените протоколи, които Слави показа

Брутално сгрешените протоколи от референдума, които "Шоуто на Слави" показа снощи, са преправяни допълнително, показа проучване на "Труд онлайн".

В избирателният протокол с номер 203 100 146, район 20 в Силистра, броят на гласоподавателите е 892, а броят на гласувалите - 440. Недействителните бюлетини и празните пликове са 4 на брой, недействителни бюлетини, не по образец - 436. Изводът е, че от всички 440 гласували, всички са невалидни, посочиха от шоуто.

Проверка на "Труд" показа, че във въпросния протокол грешката е коригирана - със задраскване, до което стоят подписи на хора от комисията, единият от които изглежда е на председателят, за останалите е трудно да се каже. В числото 436 са задраскани последните две цифри и така е докарано необходимото, за да излезе сметката число 4.

Вторият пример показа как "изчезват подписи на вече гласували хора". Той е отново от Силистра, избирателният протокол е с номер 203 100 147. Броят на гласоподавателите е 752, брой на гласувалите по подписи - 5.

Справка на "Труд онлайн" показа, че и тази грешка е поправена със задраскване на петицата и изписване на числото 426, като до корекцията са се подписали председателят, секретарят и вероятно някои от членовете.

Драсканиците в този протокол обаче не свършват дотук. В графата "Брой на недействителните бюлетини и празните пликове" първоначално е записано 2, после - 7. В подграфата, където трябва да се впише броят на недействителните - първо 5, после 7, в графата за празните пликове си стои числото 0. Така и не става ясно от какъв вид са въпросните недействителни 7 бюлетини, но очевидно от комисията са ги разделили на 5 от един вид и 2 от друг, незнайно какъв...

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика