Вижте как Северин Красимиров кацна на летище София (СНИМКИ И ВИДЕО)

От стълбичката на самолета беше прибран директно в в специален автомобил за арестанти на министерство на правосъдието

Обвиненият за убийството на Виктория Маринова от Русе бе докаран в България. 21-годишният Северин Красимиров пристигна с полет от Франкфурт малко след 18,15 ч на летище София. Още от пистата той бе качен в специален автомобил за арестанти на министерство на правосъдието.

Северин бе охраняван от четирима служители на Главна дирекция “Охрана”, които бяха командировани до Германия, за да го ескортират. Той бил настанен на последната седалка в самолета. Изглеждал спокоен, но в погледа му имало нещо налудничаво, казаха пътници от полета пред “Труд”. Белезниците на ръцете му били скрити с дреха, за да не бъдат притеснявани останалите пътници. Повечето от тях не подозирали с кого са в един полет. В самолета били и председателят на БОК Стефка Костадинова, както и младежкият национален отбор по футбол.

На пистата в София Северин бе посрещнат от маскирани служители на МВР и министерство на правосъдието и беше откаран в Русе. Там ще му бъдат предявени обвинения, които му бяха повдигнати задочно, и прокуратурата ще поиска от съда да му наложи постоянен арест. Ще бъдат назначени и експертизи, сред които и за психическото му състояние.

“Това, което показват доказателствата на този етап, е случайна среща, набелязване на жертвата и директно посегателство върху нея”, каза главният прокурор Сотир Цацаров. По тялото на Виктория имало ДНК от Северин. По дрехите му пък била открита кръв на жертвата.

Вижте как Красимиров беше конвоиран на летището във видеото от прякото излъчване на Канал 3 (започва на 33-ата минута от записа).

Коментари

Задължително поле