Карнавално шествие за Бабинден в Брестник

Втори протест срещу поскъпването на водата във Варна Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

Емил Кошлуков: БНТ не е на ръководството, нито на водещите. Още по-малко на една партия

Повишен интерес към достъпа до информация отчита Община Търговище

Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов

ТИР парна от мост на магистрала „Марица“

Гришо премина уверено през Кирьос и е на четвъртфинал на Аустрейлиън оупън (ВИДЕО)

Откриха ски сезона под връх Ком

Калоян Паргов: Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението и мобилизира БСП

Сирийските кюрди: Няма турски военни в Африн

Задържаха 19-годишен, опитал да подкупи полицаи с 50 лв.

В Бургас ражданията ще обърнат демографския срив Валери Симеонов на Бабинден в морския град

Български камион е катастрофирал в Унгария

Трио затворници, пуснати преди месец, са извършителите на взломовете в Разградско

Вижте кои бяха избрани за членове на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота

Снимка: Архив

Народното събрание избра нови членове на съдийската и прокурорската колегии на Висшия съдебен съвет от 11-членната парламентарна квота.

За шестте места в съдийската колегия бяха избрани Боян Магдалинчев и Вероника Имова, предложени от ГЕРБ, Даниела Маринова-Марчева и Драгомир Кояджиков, предложени от БСП, Боян Новански, предложен от „Обединени патриоти“,  и Стефан Гроздев, предложен от ДПС.

За петте места в прокурорската колегия бяха избрани Гергана Мутафова и Калина Чапкънова, предложени от ГЕРБ, Светлана Бошнакова, предложена от БСП, Йордан Стоев, предложен от „Обединени патриоти“ и Пламена Апостолова, предложена от ДПС.

 

Ето какво беше гласуването за всеки един от кандидатите:

 

За съдийската колегия

Ангелинка Николова Николова, предложена от „Воля“, получи 59 гласа „за“, 26 „против“ и 108 „въздържал се“.

Боян Георгиев Магдалинчев, предложен от ГЕРБ, получи 213 гласа „за“ и 6 „против“.

Зам. председател на ВАС. Съдия от 1982 г. ,с 38 години юридически стаж, от които 35 години като съдия. Последователно преминава през всички нива на съдебната система. От 1997 г. заема длъжността съдия във Върховния административен съд. В периода 1999-2003 г. е член на Висшия съдебен съвет и председател на „Бюджетна комисия“ и член на комисия „Съдебна администрация“. Председател е на Асоциацията на българските административни съдии.

Боян Чавдаров Новански, предложен от „Обединени патриоти“, получи 200 гласа и 11 „въздържал се“. 

Той е адвокат от София с 19-годишна практика.

Вероника Атанасова Имова, предложена от ГЕРБ, получи 227 гласа „за“ и 1 „въздържал се“.

Съдия от 1982 г. с общ юридически стаж над 36 години в органите на съдебната власт, като последователно преминава през всички нива на съдебната система. От 1986 до 1991 г. е съдия в Софийския районен съд. От 1991 г. до 1993 г. е съдия в Софийския градски съд – Наказателна колегия. От 1997 г. заема длъжността съдия във Върховния касационен съд. Избрана е от Пленума на Върховния касационен съд през 2016 г. за председател на Комисията по атестирането и конкурсите при Съдийската колегия на ВСС.

Даниела Ангелова Маринова-Марчева, предложена от БСП, получи 226 гласа „за“.

Тя има над 21 години общ юридически стаж, а в последните 16 години е заемала последователно длъжността „съдия“ в Софийски районен съд, Софийски градски съд и Софийски апелативен съд. Започва кариерата си като експерт по правните въпроси в Агенцията за приватизация.

Работи като юрисконсулт до 2002 г., когато е вписана като адвокат към Софийската адвокатска колегия. В периода 2003-2005 г. заема длъжността „старши експерт-юрисконсулт“ в администрацията на Висшия съдебен съвет. През 2005 г. e назначена за съдия във Втора гражданска колегия на Софийския районен съд. През 2010 г. е назначена в Търговското отделение на Софийски градски съд, а към настоящия момент е командирована в Търговското отделение на Софийския апелативен съд с най-високия ранг – „съдия във ВКС и ВАС“.

Диана Атанасова Хитова, предложена от БСП, получи 92 гласа „за“, 6 „против“ и 112 „въздържал се“.

Драгомир Асенов Кояджиков, предложен от БСП, получи 228 гласа „за“ и 1 „против“.

Той започва своята кариера като следовател в Окръжна следствена служба в гр. Русе. През 2004 г. е назначен за съдия в Районен съд Русе. През 2006 г. постъпва в Софийския районен съд, а от 2011 г. е съдия в Апелативния специализиран съд.

Марина Михайлова Дойчинова, предложена от БСП, получи 91 гласа „за“, 7 „против“ и 110 „въздържал се“.

Мирослав Александров Джеров, предложен от Георги Марков от ГЕРБ, получи 23 гласа „за“, 14 „против“ и 140 „въздържал се“.

Нели Любомирова Виодорова, предложена от независимия Ангел Исаев, получи 17 гласа „за“, 45 „против“ и 147 „въздържал се“.

Стефан Гроздев Гроздев, предложен от ДПС, получи 198 гласа „за, 4 „против“ и 14 „въздържал се“.

Гроздев е магистрат с над 28 години общ юридически стаж – от съдия в Софийскиа районен съд, през съдия в Софийски апелативен съд и понастоящем зам.-председател на Апелативен съд София и ръководител на търговската колегия.

За прокурорската колегия

Владислав Димитров Томов, предложен от „Воля“, получи 69 гласа „за“, 9 „против“ и 124 „въздържал се“.

Гергана Найденова Мутафова, предложена от ГЕРБ, получи 222 гласа „за“ и 3 „въздържал се“.

През 1991 г. започва работа като съдебен кандидат в Окръжен съд – гр. Пловдив. На 16.02.2001 г. е назначена на работа като младши прокурор в Районна прокуратура – гр. Пловдив като от 2003 до 2006 г. е била прокурор в същата прокуратура. От 2006 г. е административен ръководител на Районна прокуратура гр. Асеновград. През 2010 г. започва работа като административен ръководител на Районна прокуратура – гр. Пловдив, като през 2015 г. е преизбрана за втори мандат. Тя бе избрана с 222 гласа „за“ и 3 „въздържал се“.

Йордан Андреев Стоев, предложен от „Обединени патриоти“, получи 214 гласа „за“, 7 „против“ и 23 „въздържал се“.

Кариерата му започва през 1994 г. като следовател в Столична следствена служба, като заема тази длъжност до 2000 г. В периода 2004-2006 г. е заместник директор на Столичната следствена служба. След това , до 2011 г. е прокурор в Апелативна прокуратура- София. От 2011 до 2013 г. е заместник апелативен прокурор на София, какъвто е и сега.

Калина Стефанова Чапкънова-Кючукова, предложена от ГЕРБ, получи 209 гласа „за“ и 3 „въздържал се“.

Работи в прокуратурата от 1997 г. и е започнала кариерата си в районната прокуратура в Айтос. Заемала е всички длъжности до ниво окръжен прокурор на Бургас. От 2010 г. е административен ръководител – Окръжен прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас. Отново през 2010 г. е повишена в ранг „Прокурор във Върховна касационна прокуратура и Върховна административна прокуратура“.

Маринела Панкова Тотева, предложена от БСП, получи 97 гласа „за“, 6 „против“ и 107 „въздържал се“.

Пламена Цветанова Апостолова, предложена от ДПС, получи 191 гласа „за“, 5 „против“ и 16 „въздържал се“.

Магистрат с над 23 години общ юридически стаж от следовател в РСС на Столична следствена служба, през следовател в ТСО на Столична следствена служба и до настоящия ѝ статут на завеждащ специализиран отдел „Стопански“ в Национална следствена служба.

Светлана Георгиева Бошнакова, предложена от БСП, получи 224 гласа „за“ и 1 въздържал се

Започва кариерата си като младши съдия и последователно заема длъжностите съдия в Районен съд – гр. Кюстендил и съдия в Окръжен съд – гр. Кюстендил. Преквалифицира се като прокурор през 1995 г. и вече повече от 20 години работи като такава. От 2002 до 2009 г. работи като прокурор във Върховната административна прокуратура в отдел „Административно-съдебен“. През 2009 г. е назначена за прокурор във Върховната касационна прокуратура, отдел „Международно правно сътрудничество“. През 2012 г. с решение на Народното събрание е избрана за инспектор в Инспектората към ВСС, а от март 2015 г. и понастоящем е прокурор във Върховна касационна прокуратура, отдел „Специализиран“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. В ТАЗИ КВОТА НА НС ПОЧТИ ВСИЧКИ СА МАГИСТРАТИ-САМО ЕДИН АДВОКАТ.ТОГАВА ЗА КАКВО Е ТАЗИ КВОТА?!ОТГОВОРЪТ Е- ЗА ДА СЕ ПРОКАРА ПАРТИЙНОТО ВЛИЯНИЕ ВЪВ ВСС И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.ТОГАВА ЩО ЗА НАДПАРТИЙНОСТ ИМАМЕ НА ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА?? КЪДЕ Я ВИЖДАТЕ?? АЗ НЕ Я ВИЖДАМ ВЪОБЩЕ! 11 ЧЛЕНОВЕ НА ВСС ОТ ПАРТИЙНИТЕ ЦЕНТРАЛИ Е ТВЪРДЕ ГОЛЯМА БРОЙКА.КАЖЕТЕ В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ КАКВА Е ТАЗИ КВОТА? КОЛКО СА ТАМ?ЗА ДА СИ НАПРАВИМ СРАВНИТЕЛЕН АНАЛИЗ…НЯМА ДА ГО НАПРАВИТЕ,ОБАЧЕ… НЕ ВИ СТИСКА…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.