Вижте най-драматичните сцени на летището в Кабул (СНИМКИ и ВИДЕО)

Драматични сцени се разиграха на летището в Кабул, след като талибаните превзеха афганистанската столица. Отчаяни хора се опитваха да се доберат до някой самолет, на пистата се бяха събрали стотици хора, а малко по-късно шокиращи кадри показаха как няколко човека, които в опита си да избягат от Кабул навярно са се укрили около колесниците, падат от голяма височина от излитащ военен самолет.

Пред агенция ДПА човек от околностите е разказал, че един от въпросните бежанци е паднал върху съседната къща. Той е пратил на агенцията кадри с драматичните сцени и е добавил, че в околността са открити телата на още трима паднали от самолет, пише "Дойче веле".

Очевидци твърдят, че на летището са загинали поне петима души. Не е ясно дали предполагаемите жертви са загинали в резултат от масова паника или са били убити.

Преди дни и една шокираща снимка на бебе, подадено на войник през телена ограда на летището, обиколи интернет. 

В същото време доклад на ООН предупреждава, че талибаните са засилили търсенето на хора, работили за силите на Съединените щати и НАТО. 

Друг кадър, показващ отчаянието на цивилните да се качат на самолет, също стана популярен и се сравни с Виетнам през април на 1975 г.

Снимка от борда на американски самолет със 640 афганистанци, които в паника щурмуват машината, обиколи света. Екипажът решава да ги евакуира, въпреки че пътниците са пет пъти над допустимото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят