Вижте СНИМКИ и ВИДЕО от спецакцията в Берковица срещу група за лихварство и рекет

Снимки: МВР

Министерство на вътрешните работи публикува снимки и видео от акцията на ГДБОП в Берковица срещу организирана престъпна група, занимавала се с лихварство и рекет чрез заплахи и насилие.

Специализираната прокуратура привлече днес към наказателна отговорност петима от участници в групата . Те бяха задържани вчера при операцията. Петимата участници са в роднинска връзка и носят една и съща фамилия.

При извършените претърсвания и изземвания в къщи и автомобили на ръководителя и членовете на престъпното сдружение са намерени и иззети около 2 кг златни накити, тефтери със списъци и данни на длъжници, мастербокс с цигари без акцизен бандерол, луксозни автомобили.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2016 г. Занимавала се е основно с лихварска дейност, като е предоставяла на нуждаещи се кредити в различни размери срещу високи лихви - обикновено 30 процента месечно.

Петимата обвинени са с дълги криминални досиета. Проверява се произходът на средствата, с които са купени луксозните им автомобили и дали просторните им къщи са законно построени със законни средства.

Коментари

Задължително поле