Вижте уникалния концерт на Андреа Бочели в празната миланска катедрала (ВИДЕО)

27 милиона души гледаха спиращото дъха изпълнение на легендарния тенор на Великден

На католическия Великден забележителният тенор Андреа Бочели преживя най-необикновения концерт в живота си. Той пя в празната катедрала Duomo в Милано, но пред милиони виртуална публика от цял свят, която го гледаше на живо в ютуб.

Уникалният концерт за любов, изцеление и надежда чрез силата на музиката се случи по покана на кмета на град Милано и катедралата.

„Ще пазя емоцията от това безпрецедентно и дълбоко преживяване, на този Свят Великден, който извънредната ситуация направи болезнен, но в същото време още по-плодотворен, такъв ден, който ще остане сред най-скъпите ми спомени завинаги. Любовта е дар. Да я създаваш и отглеждаш е основна цел в живота. И отново се чувствам задължен на живота. Моята благодарност е към всички онези, които помогнаха това събитие да се случи”, сподели тенорът след концерта. До момента видеото е гледано от 27 милиона души.

Акомпаниран единствено от органиста на катедралата Duomo, Emanuele Vianelli, Бочели изпълни специално подбрана селекция от произведения за глас и орган. Тенорът завърши концерта като запя Amazing Grace без музикален съпровод пред входа на катедралата – невероятно трогателен момент, в който Милано, неподвижен и блокиран, в миг оживя.

Бочели, заедно с Фондацията, която носи неговото име, е посветен на кампанията в борбата с COVID-19. Andrea Bocelli Foundation (ABF) започна да набира средства за подпомагане на болници и осигуряване на всички необходими иснтрументи и екипировка за предпазване на медицинските екипи.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=huTUOek4LgU&feature=youtu.be[/embed]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес