Гърция иска милиарди евро от Германия

Петя Аврамова: От 15 май започва тестването на тол системата

Около 200 000 пчели на Нотр Дам оцелели въпреки огнения ад

Йорданка Фандъкова: Работим за осигуряване на качествени работни места, за да задържаме младите в града

Отново мръсна клевета срещу България “Репортери без граници” калят страната ни под диктовката на българските соросоиди

Арестуваха адвоката на българина Серафим Райчев

Романтика и оспорвано състезание тази вечер в „Hell’s Kitchen“

Султанатът на Оман се отказа от исковете си срещу България заради КТБ

Проф. Пламен Киров: Лозан Панов ще бъде удовлетворен, само ако той посочи главния прокурор

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 април 2019

Според разследването на Робърт Мълър няма координация между кампанията на Тръмп и Русия

Инвеститорите доволни от ниските данъци и заплати България става 12-та в света по производство на коли, ако “Фолксваген” направи завод

Сани Жекова слиза от сноуборда

Туба Бююкюстюн не се отказва от актьорството Този сезон обаче няма да се снима в сериали

Куриери докладват на НАП онлайн търговците

„Вила Ямбол“ разкрива тракийски тайни за добро вино в новия сезон на „Ловци на храна“ Шеф Андре Токев и Събин гостуват в една от най-старите изби в България

 

В следващият епизод на предаването за кулинарен туризъм  „Ловци на храна“ традициите на траките във винопроизводството ще отведат шеф Андре Токев и асистентът му Събин Ранков в една от най-старите изби в Южна България – „Вила Ямбол“. Винарната посреща „ловците“, където заедно с домакина и изпълнителен директор Красимир Аврамов се включват в гроздобера. Разговорите между Красимир Аврамов и шеф Андре Токев ще ги отведат в лозовите масиви на винарната край село Тенево, където са селектираните червени и бели лозя, сред които и Каберне Фран, Мерло и Пети Вердо.

trud3-web trud1-web„Траките са използвали виното за връзка с боговете и са имали специални ритуали, чрез които са се свързвали с божественото именно чрез тази напитка“, споделя шеф Токев докато приготвя своето специално ястие с риба и грозде, вдъхновено от културата на траките. Красимир Аврамов на свой ред пък му предлага различни съчетания с вина на избата. Двамата ще опитат както комбинации с бяло, с розе, така и с червено вино, развенчавайки мита, че рибата не се комбинира добре с червени вина. Дегустираните вина бяха Villa Yambol Мускат, Villa Yambol розе, което е сред най-продаваните розе вина в България, Kabile Шардоне и Совиньон блан, обявено за най-добро българско вино за 2017 и Kabile Мавруд и Кaберне Совиньон. Именно това вино има три златни медала от три международни конкурса, на които участва през миналата година, което е уникален успех за български продукт.

Докато Краси и Андре се включват в гроздобера и приготвят ястие, съчетавайки го с подходящо вино, любопитният асистент на шеф готвача – Събин успява да обиколи производствената база на ‚Вила Ямбол“. Там той се запознава и с най-възрастният бъчвар у нас – бай Вълчо, който му дава първите уроци за правене на бъчви. Това е едно от уникалните предимства на „Вила Ямбол“ – тя е единствената със собствена работилница за производство и реновиране на бъчви. Технологията на обгаряне на дъба е заимствана от най-добрите френски шата. Бай Вълчо предава занаята си на по-младите и ги учи на майсторлъка в работата си вече повече от 50 години. Събин ще получи и първи стъпки по професионално дегустиране и оценка на вината от технолозите на „Вила Ямбол“. Избата пази традициите във винопроизводството от близо един век. шеф Андре Токев и Събин Ранков се завръщат на екран с трети сезон на предаването „Ловци на храна“ всяка неделя от 12:30 часа по bTV.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Не се смятам за сомелиер, но поне съм обикновен ценител на хубавото вино. Затова ще напиша, че виното от тази изба, което се предлага по магазините, не е от най-добро качество. Особено пък онова, което се предлага в Тетра Пак. Вероятно там ще дегустират други вина, но за нас е важно какво има в магазинната мрежа. Аз лично от това, което съм купувал по рафтовете, не бих направил добра реклама на тази фирма.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.