Винисиус задмина Меси

ЛОНДОН - Винисиус задмина великия Лионел Меси. След финала на Шампионската лига срещу „Борусия“ (Дортмунд) бразилецът стана най-младият футболист с голове в два двубоя за трофея. Винисиус е на 23 години и 325 дни. А Меси постигна това на 23 години и 338 дни... Винисуес се разписа преди две години за 1:0 над „Ливърпул“ в Париж.
При 15-те си трофея в турнира „Реал“ за първи път го спечели, без да е губил нито един мач – 9 успеха и четири равенства. С това „кралете“ се изравниха с „Барселона“ като втория испански отбор, който е правил подобна серия. Каталунците успяха през 2005/2006 г.
Защитникъп Дани Карвахал пък е най-възрастният играч на „Реал“ с гол във финала на 32 години и 142 дни.
В титулярния състав на Карло Анчелоти имаше само един футболист, който не бе ставал европейски шампион – Джуд Белингам. Миналото лято англичанинът дойде за 103 милиона евро именно от „Борусия“.
„Истина е, че съперникът ни надигра напълно през първото полувреме и можеше да води с 2-3 гола – призна Белингам. - Но когато не ни убиеш, ние отвръщаме с всичка сила.“
Карло Анчелоти, вече петкратен носител на Шампионската лига, обяви, че ще завърши кариерата си в „Реал“. Няма намерение да сменя клуба или да поема национален тим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят