Виолета Манчева - красива и спокойна новинарка

Новото лице на телевизия Bulgaria ON AIR мечтае за журналистката още от пети клас

Красавицата дебютира като момиче на времето

Докато съобщава най-важните новини от студиото или предава актуална информация в пряко включване от най-горещите точки на страната, Вили излъчва такова спокойствие, че човек си мисли, че журналистиката е професия, в която няма никакъв стрес. И докато за зрителя изглежда, че чаровната водеща прави всичко с лекота, тя признава, че все още търси тайната на това как да бъде напълно спокойна по време на ефир.

“И като репортер на терен, и като водещ в студио винаги си повтарям първото изречение по няколко пъти и репетирам. Важно е да не се прави грешка още в началото, да започнеш уверено и точно, за да си спокоен и съсредоточен впоследствие”, споделя Виолета.

Зрителите на “Bulgaria ON AIR” познават Виолета Манчева от репортажите й за “Новините ON AIR”, а преди и като водещ на прогнозата за времето. Казва, че във всяко едно амплоа е залагала на това да бъде естествена пред камерата. Новините обаче й дават възможност да разгърне творческия си потенциал и да се изгради като професионалист, като добър журналист, каквато винаги е искала да бъде. Предложението да стане лице на Новините ON AIR я изненадва и искрено я зарадва.

“Почувствах се горда и удовлетворена от добре свършена работа. Когато се увеличи доверието към теб, изпълняваш задълженията си някак по-спокойно. Поощряването е част от мотивацията”, казва чаровната брюнетка.

Споделя, че “новинарското й семейство” е плътно зад нея, а самата тя се стреми да оправдае гласуваното й доверие с всяка емисия и всеки репортаж.

Вили става лице на новините в много интересен момент, когато целият свят е преобърнат надолу с главата, а България вече е в извънредно положение заради COVID-19. Време на извънредни мерки, социална изолация и нужда от повече информация. Време, в което ролята на медиите е още по-отговорна.

Красивата водеща казва, че не се притеснява от това, но определено разбира колко отговорност в момента тежи на плещите на журналистите, и в частност на самата нея като лице на новините.

“Сегашните условия и кризисни времена учат на мобилизация, отговорност и прецизност. В момента информираността е задължителна, крайно нужна за всеки гражданин. Журналистите нямат право на грешки”.

Любовта й към журналистиката се заражда още в ученическите й години. В 5-ти клас решава да прави вестник на класа. “Пишех разни новини, гатанки и игри, принтирах по няколко бройки и после ги раздавахме в училище. Впоследствие избрах и специалност “Журналистика” за висшето ми образование и нещата съвсем си дойдоха намясто.

Признава, че в работата си се ръководи основно от това да бъде обективна. Но самата тя влага сърце във всеки детайл.

“Историята, която предаваш на хората, трябва първо теб самия да е спечелила, ядосала, трогнала. Личи си, когато казионно съобщаваш новината и когато споделяш. Хората усещат дали и ти самият се вълнуваш - и тогава се доверяват”.

Водена от принципа, че “новините се правят за хора от хора”, Виолета залага на човешко отношение и уважение към събеседника. Вярва, че това са най-важните качества за успешно общуване не само в професионален, но и в личен аспект.

Паралелно с воденето на новинарски емисии, тя продължава да работи “на терен”. Казва, че репортерството носи много адреналин и я е научило да се справя с всякакви ситуации. “Самообладание, пълно съсредоточаване, предварителна подготовка, информираност, бързина, прецизност - тези неща плюс индивидуалността, стила на репортера, правят добрия журналист. Плюс много, много четене и критично мислене. А дали работата ще се върши на терен или ще съобщаваш новините от студио, няма значение. Истински добрият журналист може да свърши еднакво добре работата си както на терен, така и в студио”, казва тя.

Извън ефира Вили е интересна комбинация от заклет домошар и страстен пътешественик. Когато се потопи в уюта на дома си обича да гледа филми и да експериментира с всевъзможни рецепти в кухнята. В любимите й занимания плътно я следва и пудела й - Чар, с когото са неразделни. Пътешествията пък я зареждат с положителни емоции, които споделя с любимия човек и семейството си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица