Випуск на свищовско школо се дипломира с 20 отличници

Зрелостниците са и с най-висок резултат на втората матура във Великотърновска област

Випуск 2019 на СУ „Николай Катранов“ в Свищов се дипломира с 20 отличници и с най-висок резултат на втората матура във Великотърновска област.

На тържествена церемония в присъствието на учители, родители и роднини, директорът на училището Генади Иванов връчи дипломите за завършено средно образование на зрелостниците на школото.

Учениците от XIIа и XIIб клас, с класни ръководители Палома Тодорова и Ангел Ангелов, оставят своята ярка звезда в Катрановската алея на славата като Випуск на победителите.

Те завоюваха за училището първото място в област Велико Търново на втората матура с резултат 5,17. Благодарение на тяхното отлично представяне, Средно училище „Николай Катранов“ е на трето място в областта на Държавния зрелостен изпит по български език и литература с резултат 5,06. Училището се нарежда в топ 3 на областта и по брой отличници - 11 зрелостници са с отлични оценки и на двете матури.

Випуск 2019, който включва 51 ученици, завършва с 20 дипломирани отличници с общ среден успех от обучението в гимназиален етап над 5,50. Първенец на випуска е Кристиян Любчев Варамезов от XIIб клас, следван с минимална разлика от Маргарита Георгиева Йорданова от XIIа клас.

Коментари

Задължително поле