Амелия-Мира остава непобедена в „Игри на волята”

Катастрофа на магистрала „Тракия“, движението след Пловдив е затруднено

Фейсбук преустанови действието на десетки хиляди приложения заради риск за личните данни

„Ферари“ мачка и на виртуалната Формула 1

САЩ ще изпращат допълнителни военни сили в Саудитска Арабия и ОАЕ

Ирландски ветеран е най-слабият във FIFA 20

Дневен хороскоп на Алена за събота, 21.09.2019

На 21 септември 2019 да почерпят

18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

Развитието на новите технологии ще ни позволи да пътуваме по света, без дори да напускаме родния си град.

Все повече хора предпочитат да пътуват сами

Увеличават се резервациите в последния момент

Виртуални турове могат да заменят традиционните ваканции. Това е една от тенденциите, отчетена в доклада “Travel trends report 2019”, който бе предоставен от Министерство на туризма на участниците в Националния съвет по туризъм. Според проучването развитието на новите технологии ще бъде алтернатива за посещение на труднодостъпни атракции, както и на такива, които са считани за културно или екологично чувствителни. По този начин ще се справят и със свръхтърсените дестинации, които сега се чудат какви бариери да сложат пред потенциалните туристи, за да ограничат посещенията им, обясниха представители на туристическия бизнес.

Към момента виртуалната реалност вече е интегрирана в туризма и се използва от музеи, за да представят експонати, които са дадени за реставрация или гостуват в чужбина, от хотели, за да се представят по-атрактивно, както и да се разгледат вече разрушени забележителности.

В същото време хората, които по цял ден работят пред компютъра, търсят по време на своята ваканция възможно най-автентични места със запазена природа.

Сред другите глобални тенденции, в които ще трябва да се развива туризмът ни, са увеличените резервации в последната възможна минута. През 2017 г. и 2018 г. със 150% са се увеличили търсенията, свързани с пътувания с ключовите думи “тази вечер” и “днес”, показват данни на Гугъл. Тези търсения са направени основно с мобилни устройства. Резервациите със смарт телефони вече са 56,7 на сто от всички направени.

Докато при резервации на ваканция през десктоп те се правят средно 13 дни преди осъществяване на самото пътуване, от мобилно устройство срокът е съкратен на 5 дни преди реализиране на почивката.

Друга тенденция е все повече хора да предпочитат да пътуват не само индивидуално, избягвайки услугите на туристическите агенции, но и напълно самостоятелно, без компания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.