Високи оценки за Варна и Русе от световния волейбол

Ръководителите на световния волейбол не спестиха суперлативи за Варна и Русе, които приеха две от групите от първата фаза на световното първенство.

България е неделима част от световното волейболно семейство, както в миналото, така и в настоящетозаяви президентът на международната федерация (ФИВБ) Ари Граса. - Във вашата страна волейболът е национален спорт и това си личи от препълнените трибуни. Организацията на световното е отлична, предоставено е всичко необходимо. С новия си вид Дворецът на културата и спорта отговаря на всички стандарти за международни събития от най-висок ранг.“

Неговият заместник и глава на европейската конфередерация (ЦЕВ) Александър Боричич пък проведе работна среща в Русе с кмета Пламен Стоилов, президента на БФВолейбол Данчо Лазаров и заместника му Любо Ганев. „Уверих се, че тук живеят с волейбола в сърцата си“, призна сърбинът.

Късно снощи завърши битката в първата групова фаза, като България игра с Полша в битка за първото място в групаD” във Варна. Независимо от изходалъвоветеще играят в групаG”, а при успех за поляците те остават в Морската столица, където ще са мачовете от групаН“. ВАрена Армеецпочти сигурно пристига тимът на САЩ, който е едноличен лидер в групаСбез загуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт