Вицегубернаторът на Санкт Петербург пристига в Пловдив за Трети март

Вицегубернаторът на Санкт Петербург Сергей Николаевич Мовчан и началникът на кабинета Александър Дмитриевич Назаров ще гостуват за втори път в Пловдив по покана на областния управител Здравко Димитров и ще присъстват в тържественото честване на Трети март в града под тепетата.

Молчан и Назаров ще уважат службата в памет на загиналите руски и български войни в катедрален храм "Света Богородица", ще отдадат чест пред Паметника на руските освободители и ще положат венци и цветя пред гранитния монумент на Альоша. Руската делегация заедно с губернатора на Пловдив Здравко Димитров ще присъстват и на панихидата, отслужена от митрополит Николай пред Паметника на загиналите опълченци на Централни гробища, както и на тържествената заря-проверка на площад "Централен" вечерта на Трети март.

Делегацията от Санкт Петербург пристига у нас на 1 март, а посещението й ще продължи до 4 март. Освен с областния управител гостите ще имат срещи и с кмета на Пловдив Иван Тотев, митрополит Николай и почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони