Вицепремиерът Марияна Николова и министър Бисер Петков посетиха дома за възрастни хора в квартал Горна баня

Заместник-министър председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посетиха дом за възрастни хора в квартал Горна Баня.

Двамата разговаряха с живущите в дома както и с екипа, който се грижи за тях. Вицепремиерът Николова изрази удовлетворение от работата на персонала за милосърдието и грижите, които полага за живущите в дома. "Тук сме защото сме призвани да се грижим както за децата така и за нашите майки и бащи. Най-важното в този процес е да съхраним достойнството на старите хора“, каза заместник-министър председателят. Тя пожела здраве, уют и хората да се чувстват добре в домашна обстановка.

2112_mnikolova-2Министър Петков също поздрави възрастните хора с наближаващите празници.

„Вие сте сребърният капитал на България. Министерството на труда и социалната политика ще продължи да разработва мерки за поощряване на активния живот на възрастните хора, за да може техният потенциал да се използва пълноценно“, каза министър Петков.

„Чрез новото законодателство в областта на социалните услуги ще се създадат възможности за по-добри условия, качествени грижи и по-пълноценен живот на потребителите на домовете за стари хора. Те няма да се закриват и ще продължат да функционират в бъдеще като социална услуга“, добави министър Петков.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България