Вкараха инспектора от БАБХ в ареста за постоянно

Д-р Красен Крумов, а с тъмните очила - майка му Даниела Вичева, свидетел по делото за определяне на мярката за неотклонение

Агенцията отстрани обвиняемия Красен Крумов от работа

Шуменският окръжен съд остави в петък за постоянно в ареста 32-годишния инспектор от Българската агенция за безопасност на храните Красен Крумов , след ден по-рано прокуратурата го привлече като обвиняем и го задържа за 72 часа за държане на наркотици с цел разпространение и за отглеждане на марихуана. В дома на инспектора от БАБХ бяха открити 80 килограма марихуана.

Тревата беше открита в частен дом в кв. "Дивдядово", а досъдебното производство беше поето от Окръжната прокуратура в Шумен. Инспекторът от Агенцията по безопасност на храните, чиято собственост е къщата в „Дивдядово“, е бил спрян за проверка на входа на квартала от полицейски служители от ОД на МВР в Шумен по сигнал. Тестван е с техническо средство, показанията отчели, че мъжът управлява МПС след употреба на наркотични вещества. За това престъпление се води отделно досъдебно производство, наблюдавано от Районната прокуратура в Шумен.

32-годишният мъж заедно с полицейските служители отишли в дома, от който се носел неприятен мирис на марихуана. Със следово куче е открита и плантацията, която Красен засадил и отглеждал в гориста местност край преславско село. Технологията за отглеждане на конопа според разпита на задържания била заимствана от сайт. Иззети са 15 растения марихуана, които впечатлили разследващите с размера си – около 4 метра.

"Красен е отгледан в сплотено семейство с много любов. С много трудности и много икономии успяхме да му осигурим образование, подходящо за него." - разказа пред съда в качеството си на свидетел майката на задържания шуменската общественичка Даниела Вичева, която през април беше претендент за поста общински лидер на ГЕРБ в Шумен, но остана трета в надпреварата с 62 гласа. Майката обясни, че синът й наскоро теглил 20-годишен заем за да купи къщата в Дивдядово и я изплащал със заплатата си на инспектор в БАБХ, а тя с баща му го издържала. Не знаела, че употребява наркотици, въпреки че пред разследващите Крумов си признал, че още като бил студент пушел трева и си я сеел.

"Скоро се записа на народни танци, хобито му е риболов." - продължи с положителните характеристики родителката. Думите й не трогнаха съдия София Радославова и тя постанови, че Крумов трябва да остане в ареста за постоянно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България