Включват Велико Търново в маршрути за китайски туристи

Предвижда се занапред Велико Търново да е основна дестинация за китайски туристи. Това се разбра в понеделник след подписване на меморандум между кмета на старата столица Даниел Панов и Ли Суемин, директор на туристическия център в провинция Дон Чинг в Пекин.

Включват Велико Търново в маршрути за китайски туристи

"Китайската делегация пристигна на посещение във Велико Търново през почивните дни. Целта на визитата е да се очертаят туристически маршрути, които да обхванат основните културни и исторически забележителности на града и региона", информира Панов.

Градоначалникът е запознал гостите с капацитета в четири- и петзвездните хотели, чиято база възлиза на близо 1500 легла. В документа е предвидено бъдещите туристи да видят автентичните традиции и обичаи, характерни за района.

"Инициативата е част от дейностите, свързани с популяризацията на Европа като туристическа дестинация в Китай. Работата ще продължи през цялата 2018 г., а целта е максимално да се увеличи броят на туристите от различните китайски области в Европа и в България, като част от културното многообразие на стария континент", разясни Ли Суемин.

Включват Велико Търново в маршрути за китайски туристи

Тя обясни, че България се посещава годишно от около 5000-6000 китайци, но намеренията са броят на туристите да се увеличи значително. Освен това да бъдат разработени маршрути и за български посетители в Китай.

"В момента страната ви е позната в Китай с киселото мляко и розовото масло, но културното и историческото богатство е сериозен потенциал, затова е включена като част от "Новия път на коприната", подчерта Ли Суемин.

Предстои разработване на онлайн реклама за страната и региона в Китай, организиране на посещения, семинари и работни срещи.

"На държавно равнище ще бъдат коментирани възможностите за облекчаване на визовия режим за китайските туристи", изтъкнаха от китайската делегация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони