Владимир Путин се срещна с Майк Пенс и Джон Болтън в Сингапур

Президентът на Русия Владимир Путин преди началото на пленарното заседание на Източноазиатската среща на върха в Сингапур поговори за кратко с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс и съветника на Белия Дом по национална сигурност Джон Болтън, предаде ТАСС.

Участниците във форума се събраха в зала в сингапурския конферентен център „Сантек“, при което местата на руската и американската делегации се оказаха едно до друго. Към момента на появяването на руския президент в залата, вицепрезидентът на САШ вече е бил на масата. Путин, заемайки мястото си, се е поздравил с Пенс и те са говорили няколко минути „на крак“ в присъствието на преводач, а веднага към разговора се е включил и Болтън.

По-рано, по пътя към залата, Путин, също за кратко, си е поговорил с премиера на Индия Нарендра Моди. На тази беседа е присъствал и външният министър на Русия Сергей Лавров.

Както е поясникл прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков, няма необходимост от отделна среща между Путин и Пенс в Сингапур, тъй като в момента вече се подготвя пълноформатната среща между държавния глава и президента на САЩ Доналд Тръмп на срещата на Г-20 в Буенос Айрес, която ще се проведе в периода 29 ноември – 1 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа