Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Прелива язовир Кърджали

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Владислав Горанов: Не се предвижда увеличение на данъците

Снимка: Архив

“Не се предвиждат изменения в параметрите на данъците в посока увеличение, изключение правят акцизните ставки за облагане на тютюна.” Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), предаде БГНЕС.

Изказването на Горанов бе във връзка с една от точките на дневния ред на НСТС, а именно ЗИД на Закона за акцизните и данъчните складове. Горанов обясни, че в промените на закона не се предвижда увеличение на данъците.

„Мотивите ми за промени са свързани с нови достижения в европейското право. Другите мотиви са свързани със стъпки в посока по облекчаване на информационния обмен между лицата и проходните администрации и въвеждане на някои облекчения за бизнеса по отношение на ДДС”, посочи още финансовият министър.

Относно предложението наследници да плащат неизплатени данъци на починало лице, Горанов направи коментар, че тази промяна не е безспорна. „Но, тя е икономическо обусловена от обстоятелството, че например едноличен търговец, независимо, че предприятието му загива с него, икономическите връзки продължават да съществуват. Промяната е в полза за съществуването на някакъв регламент”, обоснова се още Владислав Горанов.

От своя страна председателят на БТПП Цветан Симеонов обясни, че БТПП подкрепя предложените промени в ЗИД на Закона за акцизните и данъчните складове.

„Доста са се постарали експертите на данъчната администрация. Чудесно е всичко да се подава по електронен път, но все пак нека се остави и възможността за подаване на декларациите на книжен носител”, призова той във връзка с предложението данъчните декларации да се подават по електронен път.

От БСК също одобряват запазване на общия подход на данъчната тежест, както и електронното подаване на данъчни декларации.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. То само това липсваше.Оная кокона Лилето Павлова си нямаше работа,та вдигна цената на винетките,сега вие гледайте да вдигнете данъците.

  2. Измамници .. Измамници … идват избори … Мошеници … 27 години само кражби , и лъжи … За вас само големите сопи … данаци ли … Измамници мръсни …

  3. Да бъдем честни и да си кажем истината дами и господа свинки и прасета от свинефермата герб. Вие увеличихте външния дълг на България за последните две години с цели 40%. Първото правителство на свинефермата герб открадна парите от НЗОК 3,5 млрд., Сребърния фонд 2,5 млрд. и Фискалния резерв над 9 милиарда лева, плюс към това кредити над 15 милиарда. За какви данъци говорите, чии бяха готовите пари и кой ще плаща кредитите? Откраднахте почти 100 млрд. лева от 2009 до сега, но пък великодушни, нямало да ни вдигате данъците. А тези 100 млрд. не ги броите данъци нищо, че ние ще ги плащаме. Дано скоро да започне вашата коледа свине ненаситни крадливи безродни, за да ви качим на ченгела.

  4. “Владислав Горанов: Не се предвижда увеличение на данъците” – всичко живо под българското политическо слънце работи за герберастите – ще вдигат и заплатите на учителите , ще вдигат и пенсиите , ще свалят и още няколко ако не звезди , то поне планети – в България , за благото на народа . Пожелайте си още нещо и герберастите ще ви го обещаят – докато минат изборите .Обаче ние трябва да сме доволни – нали от предишните им обещания имаме вече високи пенсии най-ниската = 1000лв., за заплатите да не говорим – най-високи в ЕС или поне равни на германските , перфектно образование , здравеопазване , отлично пазени граници , никаква битова престъпност и т.н. – с две думи народ , щастлив с “управлението” на ГЕРБ . Урааааа !

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.