Пилеем ли си заплатите на вятъра?

Българите говорим постоянно колко сме бедни и как не ни стигат парите за нищо. Масово хората прибягват до кредитни компании, които отпускат бързи кредити по интернет, както и бързи кредити в офис. Но дали е истина, че българите сме бедни или има друга причина? Каква част от бедността се дължи на ниски заплати и каква част на лоши финансови решения? Възможно ли е да харчим безразборно за техния, която не можем да си позволим?

Изследванията показват, че най-голям процент потребители теглят бързи кредити, за да закупят техника за дома или лично ползване. Трябва да се запитаме трябва ли ни наистина по-голям телевизор? Или последният модел смартфон?

Ето още няколко начина как сами се поставяме в ситуация да нямаме пари.

Купуваме скъпи неща на лизинг

 Заплатата ни е достатъчна колкото да покрие разходите ни за месеца, а спестяванията ни са почти нулеви. Това не ни спира да вземем автомобил на лизинг, който не можем да си позволим. Винаги имаме нужда от нещо "по-ново".

Купуваме си скъпи дрехи

Всичко около нас в наши дни е бързо, дори и бързата мода, която се сменя на две седмици. Като че ли ни трябва излишен повод да пазаруваме. Вземаме заплата и отиваме веднага в мола, за да видим новите колекции. Купуваме си ненужни дрехи, чанти обувки...

Вземаме кредит не от необходимост, а за импулсивна покупка

Може би един от най-опасните финансови капани - вземането на бързи кредити, за да задоволим желанието си да купим нещо сега, на момента. Огромна част от хората, които кандидатстват за кредит до заплата онлайн не го правят от необходимост, а защото не могат да изчакат да спестят пари, за да направят покупка.

Не обичаме да готвим

 Случвало ли ви се е все да си намерите оправдания да не готвите вкъщи? Трябва да пазарувам, а нямам време. Трябва да почистя след това, а съм изморен. Постоянно се оправдаваме и поръчваме готова храна за вкъщи. Това обаче изяжда значителна част от семейният бюджет.

Това са само някои от вредните навици, които изцеждат финансите ни и ние оставаме без пари в края на всеки месец. Поради тази причина и много хора в последните години прибягват до малки кредити по интернет. За радост, има достатъчно на брой сериозни кредитни компании като Лендиво, които предлагат бързи кредити безопасно и сигурно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари