Властта бди за проблеми по границата на изборите

“По отношение на рисковете, които виждаме за изборите - възможно е струпване на автобуси и други автомобили на границата (с Турция - б.а.) с желаещи да гласуват. Може да има и активация на мигрантския поток в този период. Това заяви вицепремиерът ген. Стефан Янев и отговорник за организацията на извънредния парламентарен вот на 26 март след заседанието на Министерския съвет.

Сред мерките, които са взети за осигуряване на безпроблемното провеждане на изборите, има действия срещу евентуални хакерски атаки.

“Задействан е механизъм за киберсигурност, който е под егидата на Министерския съвет със съответните ангажирани ведомства там. Имаме пълна готовност да решим вероятни проблеми”, разясни вицепремиерът.

Относно секциите зад граница и евентуални неразбории там заради много желаещи да стигнат до урните ген. Янев каза, че властта има готовност да командирова допълнително служители в чужбина, които да осигурят по-добра организация.

“Всички ангажименти за подготовката на изборите се изпълняват както е планирано. Служебният премиер Огнян Герджиков вече прави проверка. На всички сигнали се обръща внимание и се реагира”, обобщи Стефан Янев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България