Влогърът Стан издаде роман

Станислав Койчев е втората тийнейджърска онлайн звезда с книга след Емил Конрад

Признава, че не е литературен шедьовър

Влогърът с милиони гледания в YouTube Стан, известен в социалните мрежи като inStanT, представи първата си книга – романът „Невидим“. В книгата популярният сред тийнейджърите 24-годишен Станислав Койчев разказва историята на 16-годишно момче.

„Исках по някакъв начин да споделя свои идеи и истории с хора, които се нуждаят от тях. Самото реализиране на целия проект под формата на книга се зароди като идея отдавна – просто изчаквах точния момент, в който това да се случи и тя да бъде предадена на възможно най-много хора.“, разказва Стан. Успява да я напише само за месец.

Първият известен български влогър, който прописа – Емил Конрад, вече има три издадени книги.

Станислав завършва Икономика и мениджмънт в Националната търговска гимназия в Пловдив. Висшето си образование по мениджмънт придобива в City Univerisity of Seattle като един от студентите с най-високи резултати.

Първото му видео в мрежата е качено на 17 март 2013 г., но едва през 2016 г. преминава границата от 100 000 абонати на неговия канал в YouTube. В момента вече има над 140 000 последователи, а най-популярното му видео е с над 500 000 гледания.

Вдъхновение за клиповете си Стан получава от всичко около себе си. „Идеи черпя от всяко преживяване. Обикновените хора и ситуациите от ежедневието, опитът, който имам – те са достатъчни за десетки видеа. Ако човек носи искрата в себе си, той е способен да се вдъхнови, дори когато минава покрай автобусна спирка и наблюдава различните лица на хората. Всичко е въпрос на въображение и способността да го облечеш в съдържание, което да ангажира вниманието на останалите. Понякога се получава, друг път – не“, разказа Станислав.

Едни от най-гледаните клипове в неговия канал са „Сага за Кифлите“, „Момчетата на първа среща“, „Убий скуката“, „Ново гадже?! Очаквания/Реалност“.

В повечето от видеата си Стан е заедно с приятелката си Стефи, която също е известна влогърка. Tе иронизират повърхностните момичета, шегуват се с тийнейджърските любовни връзки и раздели, показват смешното в човешките отношения.

Предимно за тийнейджъри е и романът „Невидим“. „Надявам се, че романът ми ще вдъхне кураж на много неуверени млади момчета и момичета, които се страхуват от това да се борят за мечтите си. Предполагам, че ще е полезен и за родителите, които винаги искат най-доброто за своите деца, но понякога забравят, че най-важни са любовта и разбирането, с които могат да ги дарят. Това не е литературен шедьовър или нещо с огромни претенции, а една история, която вече е помогнала на един човек и съм сигурен, че може да помогне и на много други“, казва Стан.

В написването на книгата участие взема и Стефи. „Тя беше тази, която четеше всяка глава, за да съм сигурен, че историята ми не се харесва само на мен. Важно е да имаш погледа и мнението на различни хора, а аз мога да й се доверя във всеки аспект. Тя беше първият човек, който прочете финала на историята и я обикна“, сподея Станислав.

Премиерата на книгата „Невидим“ беше в родния град на Стан Пловдив вчера, след което той тръгна на турне заедно със Стефи. Днес е представянето на книгата в София, а до средата на юни ще има такива в Бургас, Стара Загора, Варна, Русе, Благоевград и Плевен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл