„Боинг 777X“ излетя за първия си полет (ВИДЕО и СНИМКИ) Той е най-големият пътнически самолет с два двигателя в света

Над 100 коли са изгорели в пожара в автоморгата в Хасково, прокуратурата разследва случая

В Китай произвеждат по 8 милиона маски на ден заради коронавируса

Стоил Славов станал жертва на разпада на СИК 16 г. след бомбата в асансьора на ул. “Джеймс Баучер” убиецът е неизвестен

Тръмп представи логото на Космическите войски на САЩ

Прасе с африканска чума е отстреляно в землището на Стралджа

Степан Хиндлиян: С Божков можем да намерим вариант да спасим „Левски“

Извънредна среща на върха на ЕС на 20 февруари за бюджета

„Белингкат“: Човекът от записа по случая „Гебрев“ е участвал в отравянето с „Новичок“ срещу Скрипал

Ново силно земетресение разтърси Турция

Фейсбук се срина в редица страни

Прокуратурата разследва случая с мъртвата риба в река Марица

Алпинистът, пострадал край водопада Рилска Скакавица, е с фрактура на бедрена кост Мъжът е стабилизиран, съобщават от УМБАЛ "Св. Анна"

Пащърнакът усилва имунитета Може да се консумира и суров, и сготвен

САЩ евакуира със самолет всички свои граждани и дипломати от района на Ухан в Китай

Вложиха 291 млрд. евро в бизнес имоти в Европа

Германия остава най-привлекателният европейски пазар за инвестиции в бизнес имоти.

Работните помещения са атрактивни

Ограничени са качествените проекти

Бизнес имотите в Европа са привлекли инвестиции на обща стойност 291 млрд. евро от януари до септември миналата година, сочат данни на консултантска компания. Офисите остават най-привлекателният сегмент за инвеститорите в бизнес имоти, като обемът на привлечените от тях средства достига 122,4 млрд. евро. Това представлява ръст от 1% в сравнение със същия период на миналата година. Само в рамките на третото тримесечие общият обем на вложенията в офиси е достигнал 28,4 млрд. евро.

Жилищните имоти заемат второто място с привлечени 51,5 млрд. евро за девет месеца, като равнището на инвестициите остава непроменено спрямо същия период на предходната година. За третото тримесечие обемът на вложенията достига 15,8 млрд. евро.

Търговските площи са третият по популярност сегмент от имотния пазар за инвеститорите с привлечени 39,1 млрд. евро. Между юли и септември миналата година в търговски площи в Европа са вложени 9,2 млрд. евро. Индустриалните имоти в Европа са привлекли 32,2 млрд. евро за девет месеца, докато при хотелите обемът на инвестициите достига 23 млрд. евро.

Германия остава най-привлекателният европейски пазар за инвестиции в бизнес имоти, но и там има ограничение на предлаганите качествени проекти. За деветмесечието страната е привлякла вложения на стойност 71,5 млрд. евро. Само в рамките на третото тримесечие обемът на инвестициите в германски бизнес имоти достига 19,1 млрд. евро, посочват консултантите.

Във Великобритания инвеститорите останаха предпазливи заради несигурността около Брекзит. От януари до септември общият обем на инвестициите на Острова е 55,8 млрд. евро. Само през третото тримесечие вложенията в бизнес имоти във Великобритания са на стойност 13,5 млрд. евро.

Франция остава водеща дестинация за чуждестранния капитал с привлечени 37,7 млрд. евро за девет месеца, като обемът на инвестициите е нараснал с 14% спрямо същия период на предходната година. Само през трите месеца между юли и септември френските бизнес имоти са привлекли инвестиции.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.