Внучката на ген. Милушев вбеси мъжа на Аня Пенчева във „Фермата“

Разговор за времето на комунизма у нас предизвика спор между Ивайло Караньотов и Гергана

Още в първите дни от престоя си във „Фермата“ съпругът на актрисата Аня Пенчева Ивайло Караньотов се изправи пред личностно предизвикателство, научавайки, че ще живее под един покрив с внучката на личност, към която той не таи топли чувства. Дядото на Гергана – генерал Георги Милушев е последният шеф на на Управлението за безопасност и охрана (УБО).

Въпреки че Ивайло не познава лично генерала, той неведнъж е споделял неприязънта си към големите по онова време, както и към режима като цяло. Именно различните им отношения по този въпрос предизвикаха и първата дискусия между Караньотов и Гергана, която, за съжаление, не приключи със стискане на ръцете.

Докато Гери се опитваше да обясни на Ивайло, че дядо й не е бил Тодор Живков и не е имало начин да откаже поста, на който е бил поставен, Караньотов даде пример със себе си. Навремето бившият спортист получил две предложения да стане партиен член, но ги отказал, заради което и професионалната му кариера като атлет приключила по-бързо от очакваното. „Аз бях единственият от националния отбор, който не е комунист и съм си поел последствията“, разгорещи се Ивайло. След като сподели, че неговото поколение никога няма да прости за зверствата, които са се случвали по време на комунизма, той приключи монолога с думите, че Гери си няма „хал хабер“ от онзи период, а самият той не иска да обижда семейството й.

Коментари

Задължително поле