Водолази ще чистят морското дъно в района на Моста в Бургас

Водолазите от СНЦ "Приятели на морето" ще се гмурнат, за да почистят най- оживеното място за плаж и къпане 

Екоакцията ще е в неделя

Истинска атракция за гости и жители на Бургас предстои на плажа на 1- ви август. В района край един от символите на града- Моста, 20 опитни водолази от СНЦ „Приятели на морето“, ще почистят отпадъците от морското дъно. Целта е да се извадят колкото се може повече отпадъци от морето до една от най-оживените части на плажната ивица. Боклуците, събрани от гмуркачите по време на кампанията, ще бъдат транспортирани и след това депонирани. Традиционно сред тях са пластмасови отпадъци и продукти от бита - бутилки, капачки, найлонови пликове, фасове, чаши и опаковки.

Екоакцията е част от проект на Община Бургас „Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив. С дейностите по проекта се цели подобряване на екологичният статус на морските води и повишаване на обществената информираност, Сред 20 те водолази, които ще чистят морското дъно в неделя, има и няколко дами, съобщиха от „Приятели на морето“.

Водолазите чистиха и морето край остров „Света Анастасия“ в самото начало на сезона- нещо, което вече се превърна в традиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони