Военният университет в Търново отваря врати за ученици

SANYO DIGITAL CAMERA

Националният военен университет „Васил Левски” във Велико Търново обяви 12 и 13 октомври като Дни на отворените врати. На 12 октомври от 13.00 до 16.00 часа ученици от Областите Габрово и Разград ще посетят учебното заведение. Те ще разгледат учебните кабинети в Първи учебен корпус на Факултет „Общовойскови” и изложеното въоръжение и техниката на Строевия плац, както и да наблюдават репетицията на тържествения ритуал по полагане на военна клетва от курсантите първокурсници.

На 13 октомври Денят на отворените врати ще започне от 8.30 часа с посещението на ученици от Велико Търново и ще продължи в 10.30 часа с тържествения ритуал по полагане на военна клетва от курсантите Випуск-2022 и ще завърши с разглеждането на учебно-материалната база на Военния университет от група ученици от Търговище, Разград и Габрово. По предварителна информация в Дните на отворените врати, общият брой ученици, които ще посетят НВУ „Васил Левски” е над 1100.

Каним Ви да отразите тържествения ритуал по полагане на военна клетва от курсантите Випуск-2022, който ще се състои на 13 октомври от 10.30 часа на Ритуалния плац на НВУ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България