Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор)

Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

От 16 март започнаха ремонти на скоростния път между Пловдив и Стара Загора

Премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание на Министерски съвет заради лошото състояние на пътищата след снеговете и битовата престъпност.

“Трябва да се вземат мерки, защото последното, което минава през ума на хората, когато счупят джантата и пукнат гума, е европейска интеграция и европейско председателство”, подчерта Борисов. Той обяви, че имаме 200 000 души администрация и ако трябва, всички ще излязат навън. “Докато не се поправи - стоят, алармират”, коментира министър-председателят.

“Коалицията има ангажимент по отношение на битовата престъпност и присъствието на полицията. До месец трябва да се направи видеонаблюдение в малките населени места”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той възложи на министъра на вътрешните работи Валентин Радев да организира видеонаблюдение и да осигури полицейско присъствие в малките населени места, както и да се информира лично от всички кметове за работата на мобилните полицейски групи, за да се предприемат незабавни мерки за подобряването ефективността от действията им.

Министър-председателят препоръча администрацията на АПИ и полицията да бъдат ангажирани активно с осигуряване на сигурността на пътуващите по време на пътните ремонти.

“Най-тежките участъци са на скоростни пътища, където от 16-ти март започнаха ремонтните дейности. На отсечката между Пловдив и Стара Загора положението е трагично”, отчете министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и обясни, че 30% от ресурса на Агенция “Пътна инфраструктура” е вече мобилизиран за проблемните участъци.

Коментари

Задължително поле