Волен Сидеров: Настоявах вицепремиерското място да остане свободно за известно време

Снимка: Денислав Стойчев

Имах лични причини да не гласувам вчера при избора на Марияна Николова за вицепремиер, не смятам, че е необходим моят подпис за кандидатурата й. Тя си е квота на НФСБ. Това заяви председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на "Атака" Волен Сидеров пред медии в парламента.

Той обаче разкри, че по време на коалиционния съвет е настоявал вицепремиерското място, освободено от Валери Симеонов, да остане празно за известно време. Партньорите му обаче не се съгласили.

На въпроса защо не е подписал предложението за избора на Николова за вицепремиер, той отговори: „Не съм, защото не познавам тази жена. Не знам на какво е способна и тя изведнъж ми се предлага. Само заради това".

Сидеров категорично отрече още да е настоявал да води евролистата на Обединените патриоти, каквито информации се появиха преди ден.

„Единственият въпрос, който съм поставял е ще бъдем ли заедно на изборите. Това е логичен въпрос. Той ме интересува наистина, защото без нашия общ успех с ГЕРБ, който да бъде по-добър от този на БСП и ДПС, отиваме на предсрочни избори. Мисля, че това всяко дете от 1 до 4 клас го разбира. Това ме интересува единствено като загриженост за устойчивостта на управляващата коалиция. Никога не съм поставял въпроса да водя листи или да ходя в Брюксел“, коментира Волен Сидеров.

Коментари

Задължително поле