Володин: Денацификацията на киевския режим е фундаментална както за Руската федерация, така и за Украйна

Снимка: Уикипедия

Киевският режим напълно унищожава всичко, което е съществувало в Украйна, така че задачата за нейната денацификация е от фундаментално значение както за жителите на Русия, така и за жителите на Украйна. Това написа председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, коментирайки предложението на Украйна тленните останки на председателя на Съвета на министрите на Русия през 1906-1911 г. Пьотр Столипин да бъдат включени в обменен фонд с Русия.

"Режимът на украинския президент Владимир Зеленски унищожава до основи всичко, което някога е било в Украйна. Историята беше пренаписана. Родният руски език беше забранен. Киево-Печерската лавра беше превзета и разграбена. Вярата беше предадена. Всички ценности "за които загинаха техните роднини бяха зачеркнати. Задачата за денацификация на киевския режим е от фундаментално значение както за жителите на Русия, така и на Украйна", подчерта Володин в своя канал в Telegram.

Преди това директорът на държавния музей-резерват "Киево-Печерска лавра", подчинен на Министерството на културата, Максим Остапенко предложи включване на останките на Столипин, погребан на територията на Киево-Печерската лавра, в обменния фонд с Русия.

"Богохулство е да се обсъжда това сериозно, невъзможно е да се съгласиш с такова нещо. Скоро тези изроди ще бъдат готови да разменят праха на своите деди и прадядовци, които са загинали, защитавайки страната си от фашизма и отдали на сегашното поколение възможност да живее“, каза Володин.

Той припомни, че през живота му срещу Столипин са извършени 11 покушения. В същото време, посочи Володин, в завещанието си Столипин посочи, че иска да бъде погребан там, където ще бъде убит.

„Неговото желание беше изпълнено от неговите близки: мястото на погребението беше Киево-Печерската лавра в Киев, където той беше застрелян“, отбеляза Володин.

Председателят на Държавната дума подчерта, че такова решение „не е било опитвано нито по време на съветската епоха, нито през 1990-2000-те години от много сменящи се управляващи на Украйна“.

"Но за нацистите, които завзеха властта в Киев, уважението към тези, които се жертваха и благодарение на които живеят, паметта за тях не означава нищо. Когато казваме, че една от целите на специалната военна операция е денацификацията, борбата с нацизма, мнозина сега ще разберат: „За кого говорим“, подчерта Володин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия