Володин: Зеленски от страх да не загуби властта само приближава нов „Майдан“

Вячеслав Володин

Украинският президент Владимир Зеленски от страх от бъдещето се вкопчва във властта, като по този начин доближава неизбежността на нов „Майдан“. Това мнение изрази председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал Telegram.

"Зеленски заявява, че се страхува от нов Майдан. От страх от бъдещето той се вкопчва в личната власт. Загубил подкрепата на украинския народ, за да оцелее, той отменя изборите. По този начин, приближавайки неизбежността на нов „Майдан“, пише Володин.

Председателят на Държавната дума припомни, че на 21 ноември 2013 г. на Майдана се случиха събития, които „станаха началото на кървавия държавен преврат през февруари 2014 г.“. Володин говори и за загубите, които Украйна претърпя от февруари 2014 г. "Украйна загуби 53,7% от населението си и една пета от териториите си. Повече от 10,5 милиона души избягаха от страната, 11,2 милиона души избраха да бъдат с Русия", написа още Володин.

Освен това, продължи политикът, икономиката на Украйна е разрушена, БВП на страната е паднал с рекордните 30,4% миналата година, обезщетения и пенсии не се изплащат и финансовата независимост е загубена.

"Украйна е банкрут. Марионетният киевски режим доведе страната до задънена улица. Украинците бяха лишени от бъдещето си, като предадоха националните интереси и продадоха суверенитета на Вашингтон", заключи Володин.

На 21 ноември 2013 г. украинското правителство обяви спирането на подписването на споразумението за асоцииране с Европейския съюз. В отговор опозицията на Върховната Рада блокира работата на парламента и започна дългосрочен митинг на Площада на независимостта в центъра на Киев. По време на тримесечната конфронтация, наречена „Евромайдан“, агресивните националисти превзеха редица административни сгради в западната част на страната, а в центъра на Киев издигнаха палатков град и създадоха въоръжени отряди, които влязоха в открита конфронтация със силите на реда офицери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия