Володин: САЩ правят всичко, за да унищожат суверенитета на Русия

Съединените щати правят всичко, за да унищожат суверенитета и икономиката на Руската федерация, депутатите трябва да се консолидират, за да спечелят в специална военна операция. Това каза председателят на Държавната дума Вячеслав Володин на пленарно заседание на долната камара на парламента, съобщават руски медии.

Така той коментира изказването на лидера на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов, който за пореден път сравни успехите на СССР и сегашния курс на специалната военна операция. Според Володин сравненията в този контекст са неприемливи. Той призова да не се позоваваме на историята, "имаше една ситуация, днес е друга".

„Съединените американски щати, превърнали се в монополни владетели на света, правят всичко, за да унищожат нашата икономика, да унищожат нашия суверенитет. Колеги, най-важното е консолидацията. Най-важното е да осигурим отзад. Днес е важно да мислим за семействата на момчетата, които останаха тук, живеят с нас. Те се нуждаят от помощ. Помислете за тези, които са на фронта. Това е нашият принос към победата", добави още Володин.

„А кога започват разговорите и как беше и защо? Това вече говори, че някой е потреперил, някой е започнал да разсъждава и в душата му се е настанил страх. И тогава - паника. Точно това се опитва да постигне врагът", заяви Володин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия