Все още никой не е поел отговорност за взрива в Лион

България гласува за Европейски парламент

На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Връщат пари от данък сгради в курортите Може да приспаднат надвнесената сума от други задължения към общината

Надплатените суми за данък сгради в курортите ще бъдат приспаднати от други задължения към общината или върнати на хората и фирмите.

Променят размера на налозите след решение на Конституционния съд

Общините може да връщат данък сгради за имоти в курортите, които не са основно жилище. Това гласят промени в Закона за местните данъци и такси, внесени в парламента от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова. До тук се стигна сред като Конституционният съд (КС) отмени по-високите данъци за ваканционните имоти.

Отменените тестове предвиждаха за не основни жилища в курорти от национално значение данък сгради да е между 5 и 7 на хиляда от данъчната оценка, а за курорти от местно значение – между 4,5 и 6 промила. Сега данъкът за тези имоти ще бъде като за останалите – от 0,1 до 4,5 на хиляда, а конкретният размер се определя от общината.

По-високите данъци в курортите бяха отменени от 20 април. Но Менда Стоянова предлага данъкът за вилите и ваканционните имоти за цялата 2019 г. да се определя по старите правила – от 0,1 до 4,5 на хиляда. Общините ще преизчислят данъка и ще го съобщят на собствениците. А предплатилите до 30 април данъка за цялата 2019 г., ще ползват отстъпката от 5% върху новия размер на налога.

След преизчисляване на данъка, надвнесените суми подлежат на прихващане или възстановяване, гласят промените. Ако сте платили само първата вноска от данъка, надплатената сума може да бъде приспадната от следващите вноски. Ако сте внесли целия налог, надплатената сума може да бъде приспадната от други задължения към общината – данък за колата, такса смет и др. Ако нямате задължения към общината, може да поискате парите да ви бъдат възстановени по посочена от вас сметка.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.