Дейвид Бекъм: Виктория ми даде номера си след няколко питиета

Три случая на коронавирус в Гърция

Мерят температурата на събития в София с термокамери

Иззеха нерегистрирана колекция от 970 монети

Шумен получава 3 млн. лв. за стадион от правителството

Емил Димитров: 40% от ВиК дружествата у нас работят без разрешително

Съдът реши: Васил Божков и Георги Попов ще бъдат задържани за 72 часа, ако се върнат у нас

Отстраниха трети селски кмет от ДПС в Търговищко

Румен Радев удостои посланика на Молдова у нас Штефан Горда с орден „Мадарски конник“ първа степен

Починалите от коронавируса в Иран станаха 22-ма

Макрон: Във Франция се задава епидемия

Преговаряме за покупка на две подводници втора ръка Договорът за строеж на нови кораби за ВМС готов до август

Правителството заделя допълнително 10,4 млн. лв. за противоградни ракети

Жената на Васил Божков: При обвинения като моите очаквам всичко

Мащабна спецакция срещу битовата престъпност се проведе в Дулово

Връщат размера на налога за хазарта (обзор) Обрат в облагането на игрите на късмета с нов законопроект

Премахват възможността за тълкуване какви данъци дължат компаниите от бранша

Таксата остава 15% върху всички залози

Таксата за организаторите на хазартни игри ще остане в досегашния размер от 15% върху направените залози. Това предвижда нов вариант на проекта за закон за Национална агенция по хазарта, който е пуснат за обществено обсъждане от Министерството на финансите. Както и досега държавна такса от 15% върху залозите ще се плаща за поддържане на лиценза за организиране на хазартните игри традиционна лотария, томбола, моментна лотария – тото, лото, бинго, кено и техните разновидности, игрите със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игрите със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти, с изключение на онлайн залаганията.

Ден по-рано от министерството бяха предложили режимът на облагане да бъде сменен и държавната такса за тези игри да стане 25% върху разликата между стойността на залозите и изплатените печалби за всяка игра. Това реално щеше да намали размера на налога.

Целта беше моделът за определяне на дължимата държавна такса за онлайн залаганията да бъде приложен и по отношение на традиционния хазарт, с цел равнопоставеност и въвеждане на добрите европейски практики, коментираха от МФ. Таксата за онлайн хазарта и досега и в новия законопроект е 20% върху разликата между получените залози и изплатените печалби.

Но предвид, че облагането на хазарта винаги е във фокуса на общественото внимание и всяка промяна подлежи на различни интерпретации дали това е най-подходящият и справедлив модел, Министерството на финансите с новия проект запазва действащия модел на облагане на традиционния хазарт, гласят мотивите.

В актуализирания проект, както и в първоначалния вариант на закона за Национална агенция по хазарта, се прави по-ясното разграничение, за кои хазартни игри таксата е 15% върху залозите и за кои е 20% върху стойността на получените такси и комисионни, така че да няма възможност за различно тълкуване.

Създава се нова алинея, която се отнася за хазартните игри, при които участниците играят един срещу друг и организаторът само урежда провеждането им, за което събира такси и комисионни за участие (например за покер турнир). За тях ще се дължи такса в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисионни.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.