Климатолог: Отклоняването от климатичните норми ще става все по-голямо

Десетима са осъдени за участие в наркогрупа в Добричко

Съд в Страсбург призна правото на Италия да не приема хуманитарен кораб със спасени мигранти

Ген. Атанасов за скандала с апартаментите: Цветанов каза, че няма кой да го накаже и се оказа прав

Кога на мъжа започват да му растат крила

Министър Петкова: Правителството няма отношение на кого ЧЕЗ ще продаде активите си в България

Сан Франциско забрани продажбата на електронни цигари

Протест срещу застрояването в столичния квартал Гоце Делчев

Народното събрание обсъжда годишния доклад на ВСС за 2018 година "Обединени патриоти" започват консултации за партийните субсидии

Робърт Милът дава показания за руската намеса в американските избори

Ердоган заяви, че Турция ще продължи със сондажите в Кипър

Създават Център за безопасно движение по пътищата

Обилни валежи с гръмотевици в 5 области днес

Мълния падна на метри от мъж в Монтана Не е пострадал сериозно

Тръмп смята, че доларът е твърде силен, обвинява за това политиката на ФЕД

Всичко, което не знаете за Слави Ще се намери ли необходимият трети?

Не можех днес да коментирам изборните резултати, защото предавам коментара си в неделя по обед, когато те не са известни. Затова малко лекомислено обещах днес да отговоря на всичко, което искате да знаете за Слави Трифонов, но не сте попитали. Всъщност, макар да имаме прекрасни отношения с него, нямам привилегията да знам какви са плановете му. Това важи и за всички онези, които се смятат за познавачи на неговата енигма. Което показва колко сериозен играч е той и не разкрива предварително намеренията си. Затова ще ви кажа само това, което повечето хора не знаят за него и как аз тълкувам сегашните му действия.

Не съм аз, който да оценява музикалния му талант, артистичната му дарба, харизмата му на водещ, енергията и работоспособността му да води всеки ден и да поддържа високо ниво на своето шоу в продължение на години. Това всеки го вижда.

Това, което ме впечатли най-много през времето, когато работех в предаването „Вот на доверие“ продуцирано от Слави, е че той е изключителен телевизионен мениджър, надхвърлящ рамките на българските ни стандарти. Казвам мениджър, а не просто продуцент, защото той беше създал такава организация на своя екип, че всеки си знаеше мястото и ролята. Нямаше дублиране на дейности, както нямаше и празни длъжности. Нямаше скучаещи хора, които убиват времето в близките барчета, както на „Сан Стефано“. Всичко работеше като отличен механизъм. Тъй като носех навиците си от БНТ, аз се хвърлях да пиша сценария, да съчинявам въпросите, да каня гостите. Деликатно ми обясниха, че за това си има специални хора, аз да си гледам воденето, да бъда свеж и енергичен, за другото се грижат те. Например в екипа имаше и звено, което ми подготвяше психологически портрети на поканените участници.

Слави се отнасяше с уважение и грижа към всеки от екипа си. За близо двете години, когато работех с него, нито веднъж не отидох до кабинета му.Когато му трябвах, той идваше при мен. Аз му говорех на ти, а той – на ви. Всичко това има значение за вариантите, които ще ви опиша след малко.

Освен това, Слави е със силна гражданска чувствителност към случващото се в политиката. И когато реагираше, разтърсваше държавата. Когато държавните лица се свиваха покрай ареста на българските медсестри в Либия, Слави пръв тръгна на протест. И това има значение за по-нататъшното ми изложение. Аз не му правя портрет, само напомням важните елементи, които формират личността му.

В този смисъл най-важното, което трябва да се каже за него, е, че той живее с телевизията, за телевизията и чрез телевизията. Друг живот той няма. Затова няма да го видите да скитосва, да си губи времето, да разпилява силите си.

И ето го сега, когато той обяви, че напуска БТВ и спира шоуто си. Започнаха гаданията – с телевизията ли ще продължи по някакъв начин, или ще се впусне в политиката?

Оттук започвам с моите предположения. Първо, той по никакъв начин няма да се откаже от телевизията. Може да не е водещ всеки ден. Но защо да не е продуцент на поне няколко програми едновременно, след като вече го е правил? А защо да не ръководи програмно цяла една телевизия, ако има тази възможност и му е предоставена тази свобода? Той не е крил,че му се иска да владее цяла телевизия, но това е много скъпо удоволствие, непостижимо дори и за него. Значи трябва някой да му даде тази възможност. Да спрем до тук с телевизията.

Слави няма да се откаже и от политиката. Твърде навътре е вече в нея, за да се задоволява само с коментирането й. Но за да се отдадеш на политиката със сериозни намерения, също са необходими големи финансови средства. Освен това, едва ли се вижда като активен партиен лидер, още един от другите в политическата менажерия. Значи му трябва друг водач, когото Слави да подкрепя с всички възможни средства. Не бих искал в никакъв случай да съчинявам някакви жълтини за човека, когото толкова уважавам. Нито пък да разгласявам публично онова, което той все още пази за себе си или което и аз самият не знам. Затова ще се огранича с ролята си на анализатор и да оставя читателите сами да си отговорят на базата на това, което им посоча.

А то е следното – не ви ли се струва, че двете линии на интересите на Слави някъде се пресичат в пространството? Става дума за телевизията и политиката. Очевидно за решаването на това уравнение е необходим и някой трети. Този трети, който може да предложи на Слави възможността да прави телевизия, като разчисти мястото, което той трябва да заеме. Този трети трябва да има интерес от привличането на телевизионер номер едно в България. Този трети трябва освен това да застане зад Слави и политическото движение, което той би създал, да застане политически и финансово. Отново това означава, че този фактор трябва също да има политически амбиции, т.е. интерес от подкрепата си за политическия проект.

Е, аз съм дотук. Мислете и търсете сами своя отговор.

 

Предстоят ли рокади в националните телевизии?

До тук са известни някои от смените на собствеността и промените по върховете на националните телевизии. Но това неминуемо ще доведе до размяна на кадри между тях, до преориентация на мениджмънта им и до това, което пряко интересува зрителите – до съществени програмни изменения. Струва си и това да обсъдим следващия понеделник.

Що се отнася до въпроса какво ще стане с Цветанов, в изборната нощ вероятно е станало ясно. Ако не, ще го обсъдим в следващия коментар.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (14)

 1. А то е слEдното: НЕ ВИ ЛИ СЕ СРЕУВА, ЧЕ РУСКИЯТ ТРОЛ ГАРЕЛОВ ОТНОВО НИ ПЪРЗАЛЯ ПО ДИНЕНАТА КОРА НА ФАШИСТКА РУСИЯ? Ясно е, че трифонов е План Б на КГБ и винаги е бил подготвян за тази „политическа“ роля. Вярно, че трифонов е остроумен, но НЕ ВСЕКИ ОСТРОУМЕН СТАВА ЗА ПОЛИТИК. И не всеки остроумен е патриот. Срещу съотвената сума СТАВА И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. Особено ако е с манталитет на простак.

 2. Гарелов е на светлинни години от глупаците, които са писали по-горните простотии. Той не е остроумен, той е умен, интелигентен и родолюбив българин.

 3. Гарелов е простодушен, незлоблив добряк и посредствен журналист.

  1. Човек, не знам как успя с едно недълго изречение да го опишеш толкова точно. Поздравления!

 4. Мисля, че Гарелов е доста близо до истината, дори предполагам, че е добре информиран за бъдещия проект на трифонов и е ангажиран да го пусне като прогноза за начало. Трифонов отдавна плътно работи с Бубойко и сега ще бъде включен по нов начин в неговите и на чужди западни фактори политически намерения. Главно като телевизионер със стратегия за манипулиране на обществените настроения вече не само чрез шоу техники.

 5. ETO GO,,MOJT OTGOVOR,,:KAKVOTO I DA PRAVI VAPROSNIJT SLAVI-NITO ME INTERESUVA,NITO
  GO GLEDAM!TA,AKO SHTE I 5 TELEVIZII DA PRAVI!POLITIKATA I TELEVIZIJTA SA DVE RAZLICHNI
  NESHTA!A,,ZIVOTAT,,NE E,,SHOU,,A NESHTO MNOGO PO-SERIOZNO!GLEDAM,SAMO POLITICHESKI
  TE PARTIINI PROGRAMI I TJXNOTO IZPALNENIE OT POLITITZITE!

 6. Малко май преувеличавата качествата на Трифонов. Не е във форма всяка вечер, понякога се затруднява да чете написаното от аутокюто. Без сценаристчетата си е загубен, нерядко лансира чужди мисли, които дори не са минали през съзнанието му. Показва рязко и дори грубиянско отношение към екипа си – точно обратното на това, което се твърди по-горе. Прекалява с просташките шеги и вицове. Някои скечове са направо за боклука и граничат с порното. Тук не виждам разлика между манталитета на Слави, Борисов, каруцарите от кръчмата и Бай Ганьо. При това положение защо да не се впусне в политиката? Тя е точно за такива.

 7. ССамо биг КРЕТЕН като Гарелов може да харесва този фъкинг бич…..

 8. Аз пък помня едни закани от страна на Слави, когато щеше да му гостува Боко, как щял да му задава неудобни въпроси, как щял да го разкатае. Ама като се изправи очи в очи с Борисов и стана като пуделче. Отписах го от тогава. Ако се намърда в политиката няма да е нищо по-различно от Бареков. Национално движение…бля бля.

 9. Не е всичко! Аз искам да знам по каква причина Слави се гавреше с Магадан. От некомпетентност или поради нещо друго ??? /Пояснение: Дори за мащабите на България Белене, Ловеч, Скравена бледнеят пред това, което е бил Магадан…/

 10. Новият месия на давещите се социалисти!
  Агонията за спасението им започна с философа
  Жельо и безпартийния комунист Костов.. Уплашиха от стабилизационните процеси на
  Симион. Изритаха го и върнаха хаоса с тъй
  наречената тройна коалиция . Изникнаха други
  меси, Доган, Станишев , Мая , Бареков и най
  безкруполния в борбата за власт ,със всички
  средства , ревлюционерката Нинова .Търсенето
  на месия е в разгара си .Ефрейтора Радве се
  осра. Едва ли чалгаджията Трифонов ще е
  задоволи исканията ви …..

 11. не намен-разкажи нещо за Магадан!Сериозно говоря.

 12. Гарелков ,гледа ли новата реклама на Метакса ,… Тръгнал да се подмазва на Славчо мъдото

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.