Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 23.09.2019

На 23 септември 2019 да почерпят

Отиде си проф. Юлиан Вучков

Патрулка катастрофира с цивилен автомобил докато преследва беглец

Милен Михов, ВМРО: Мая Манолова граждански кандидат за кмет е като сняг през юни

Евклаз – за бяла и черна магия По-скъп от диаманта

Хиляди швейцарци протестираха срещу изграждането на 5G мрежа в страната

Моторист загина на Е-79 край Дупница

Арабските партии в Израел подкрепят Бени Ганц за премиер

Министър Петкова: 9 млрд. лв. ще са приходите на България от „Балкански поток“ през следващите 20 г.

Петьо Блъсков: Народът решава дали София да я управлява човек като Манолова – ту от БСП, ту не е от БСП Не знам какво е направила като омбудсман, освен, че беше на всички протести, изтъкна главният редактор на в. "Труд" в интервю за Канал 3

Приятел на убития Андрей Монов: Полфрийман не се е променил, никога не каза, че съжалява

Емил Костадинов, БСП: Въпросът вече e: или Нинова, или партията

Проф. Михаил Константинов: Българските избори не могат да бъдат хакнати

Полицаи изведоха барикадиралия се мъж в „Овча купел“

ВСУ предлага иновативния проект „Дигитално образование“ Университетът предоставя изключителна възможност за обучение в магистърска програма по предприемачество със стипендии и ментори от Силициевата долина

Проектът „Дигитално образование за икономически растеж и социално приобщаване“ на Варненския свободен университет обхваща серия от иновативни програми в областта на предприемачеството, кръговата икономика, цифровите технологии, дигиталния маркетинг и киберсигурността.

Проектът е фокусиран върху разширяването на партньорската мрежа на Варненския свободен университет и привличането на бизнеса в образователния процес.

Сред основните цели са създаването на споделено пространство за цифрово образование, изследвания и технологичен трансфер; изграждане на работещи отношения между университетите, бизнеса, НПО и държавните структури за реализация на плана за цифрово образование; създаване на добавена стойност и на човешки капитал за реализация на цифровата трансформация; мултипликация на ефекта от използването на ресурси за цифрова трансформация.

Приоритетни области на образователните, научни и консултантски дейности са предприемачеството; изкуственият интелект; киберсигурността; блокчейн; Big Data; цифровото образование за индустрията, управлението и социалната сфера, както и сигурността и защитата на населението от бедствия, аварии и катастрофи.

След успешното представяне на проекта на три от най-авторитетните събития в областта на икономиката и технологиите – Пловдивския икономически форум 2018, едно от най-влиятелните и мащабни събития в областта на иновациите, технологиите и бъдещето – Webit и срещата на върха между правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа (16+1), вече са налице първите заявки за обучение, стажантски места и участие на експерти в обучението.

Проектът е отворен за фирми и институции – партньори, които да станат част от споделеното пространство за наука и образование – Алианс 4.0.

Той цели създаването на съвместни екипи за обучения, научни изследвания и консултинг, включването на експерти от бизнеса като обучители и ментори в университетските програми, партньорство за предлагане на повече възможности за стажове и практики на студентите, сдаване на съвместни лаборатории, съвместни инвестиции в инфраструктура, провеждане на летни школи и краткосрочни курсове, както и насърчаване и подкрепа на стартиращи бизнеси.

В рамките на проекта е предвидено поетапното създаване на :
• Мрежа за обмен на добри практики, обучение и изследвания между партньори; обмен на данни
• Институт за цифрово образование на учители и университетски преподаватели
• Съвместни образователни програми, преподавателски екипи, мобилност, признаване на дипломи
• Център за споделено образование на деца и възрастни
• Лаборатория за приложение на цифрови технологии в сигурността и съдебните експертизи
• Дигитална среда за образование на хора в неравностойно положение

Първите конкретни резултати от проекта са създадените иновативни магистърски програми:
Магистърската програма по предприемачество в партньорство с Фондация „Български център по предприемачество“ и Фондация „ИнтерКултура“ на американския финансов консултант и инвестиционен мениджър Лари Бийл. Като лектори в програмата са включени ментори и предприемачи от Силициевата долина, българи, на висши мениджърски позиции с кариера в чужбина. Обучението в програмата стартира през октомври и е изцяло на английски език. Магистърската програма е подходяща за работещи с изявена мотивация и интереси в областта на предприемачеството, иновациите и развитието на нови бизнеси. За обучение на първия випуск магистри за учебната 2018/19 година са осигурени 30 стипендии, предоставени от успешни бизнесмени и предприемачи от Силициевата долина.

Повече за програмата и възможностите за кандидатстване ще откриете на микросайта на програмата www.vfu.bg/entr/.

Магистърската програма „Кръгова икономика“– единствената по рода си в България. Програмата се реализира с подкрепата на Джордж Кремлис, почетен директор на Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия с ресор Кръгова икономика и Министерството на околната среда и водите. Програмата стартира през октомври 2018 с водещи преподаватели от Европа и Китай. В рамките на обучението са предвидени стажове във фирми и градове от формата 16+1 с добри практики и иновативни решения, както и възможности за финансиране на студентски изследвания и разработки.

Магистърските програми „Киберсигурност“ и Data Science, създадени в резултат на партньорството на Варненския свободен университет с Университетът Ковънтри, Бен Гурион и Фондация Webit.

Магистърската програма „Интелигентни системи за сигурност“ и програмата за следдипломна квалификация „Дигитално строителство“, реализирани в партньорство с Политехника ди Милано, Италия, Университета Хонджинг в Нингбо, Китай и Техническия университет в Делфт, Нидерландия. Програмите предлагат бизнес-ориентирано обучение в партньорство с научни и бизнес организации от Великобритания, Полша, Италия и Унгария; знания и умения за създаване на бизнес анализи, софтуерни решения и програмно осигуряване при кибератаки, аварии и бедствия.

Повече информация за възможностите за прием в бакалавърски и магистърски програми на Варненския свободен университет ще откриете на http://ksp.vfu.bg/, както и в трите центъра за кариерно консултиране и кандидатстудентски прием – във ВСУ „Черноризец Храбър“, на ул. „Асен Златаров“ 6 и в сградата на Младежки дом – Варна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.